Модерна може да достави значително по-голям брой ваксини следващата година

...
Модерна може да достави значително по-голям брой ваксини следващата година
Коментари Харесай

„Модерна” може да достави значително по-голям брой ваксини следващата година на ЕС

„ Модерна ” може да достави доста по-голям брой ваксини идната година на Европейския съюз от авансово поръчаните. Договорът на Европейски Съюз с компанията е 80 млн. дози плюс още 80 млн.

Ръководителят на американската корпорация Стефан Бансел съобщи пред Франс прес, че компанията е в положение да достави на Европейски Съюз 300 милиона дози от препарата.

“Съединените щати никога не са главният пазар за компанията. От 500 милиона до 1 милиард дози, които сме възнамерявали да произведем, предвиждаме да доставим повече отвън тази страна, в сравнение с в самата нея. Европейската комисия е поръчала 80 милиони дози с алтернатива за още 80 милиона дози. Но в случай че желаят да получат 300 милиона дози, ние ще ги доставим – размерите, планувани за 2021 година, се дефинират от комисията, а не от “Модерна ” ”, сподели Бансел. Ваксината на компанията  осигурява на 94% от хората стопроцентова отбрана против COVID-19 при заразяване.

„ Останалите 6% от инфектираните имат единствено леки признаци на болестта. По време на тестванията не сме имали нито един пациент с тежка форма на COVID-19, който да изисква хоспитализация, интензивно лекуване или случай на гибел ”, сподели ръководителят на корпорацията. “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР