Модерирането на Фейсбук продължава да нанася щети на работещите там,

...
Модерирането на Фейсбук продължава да нанася щети на работещите там,
Коментари Харесай

Колко е страшно да работиш като модератор на "Фейсбук"

Модерирането на " Facebook " продължава да нанася вреди на работещите там, въпреки че преди месеци компанията разгласи, че ще усъвършенства изискванията на труд. Това оповестява в. " Гардиън ", базирайки се на сегашни и някогашни сътрудници на обществената мрежа, работещи в Берлин.

Те описват, че се случва модератори да се пристрастят към рисковата порнография, която би трябвало да модерират, или убежденията им да се трансформират към крайнодясно, откакто всеки ден четат подправени вести и тирада на омразата. На процедура модераторите на компанията прекарват осем часа на ден, гледайки изображения или описания на принуждение, голота и тормоз.

Особено стресиращо е задължението им да ревизират персонални чатове сред възрастни и малолетни, които логаритмите на компанията са маркирани като евентуална полова употреба. Тези частни диалози са " злокобни ", споделя един от модераторите. " Осъзнаваш повече неща за дистопичното общество, което построяваме. Богати бели мъже от Европа, от Съединени американски щати, пишат на деца от Филипините и се пробват да си купят полови фотоси за 10-20 $ ".

" Важно е тази работа да се разисква обществено ", споделя различен. " Трябва да споделим историите си, тъй като хората не знаят нищо за нас, нито за активността ни, какво би трябвало да вършим, с цел да си изкараме парите ".

" Видях сътрудник да търси да си купи електрошокова палка онлайн. Призна си, че се бои да върви по улиците вечер, или да е обкръжен от чужденци ", споделя трети модератор. " Може би цялата тази тирада на омразата, която четем всеки ден, въздейства на политическите ни възгледи. Един естествен човек, един демократичен човек, може би даже напредничав човек може да стане по-консервативен, по-притеснен от мигрантите да вземем за пример. Много от речта на омразата, която виждаме всекидневно, е подправени вести, които целят да основат тъкмо избран политически мироглед ".

През февруари американското издание The Verge споделя какво се случва зад кулисите на модерираното на " Facebook " - че американските модератори последователно биват тласкани към рискови възгледи, някои от тях разчитат на алкохол и опиати да се оправят с напрежението и че психичните им промени се подценяват от компанията. Тогава това тласна " Facebook " към деяние – да вземем за пример беше отстранено изисквано всеки модератор да преглежда 1000 сигнала на ден, по един на всеки 30 секунди. Сега лимитът е 400-500.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР