Модерен диагностичен апарат открива рак на млечната жлеза в ранен

...
Модерен диагностичен апарат открива рак на млечната жлеза в ранен
Коментари Харесай

Апарат хваща 3-милиметров тумор в гърдата

Модерен диагностичен уред открива рак на млечната жлеза в ранен стадий, още до момента в който туморът е с размер едвам от 2-3 мм. Това заяви проф. доктор Петър Петров, ръководител на Националния съюз на АГ експертите от доболничната помощ и уточни, че единственият уред за Пловдив, района и Южна България е разположен в АГ кабинет на ул. „ Дружба “ 7 в Пловдив.

Технологията е контактна безвредна термография, осъществявана от доста сензитивен сензор с пиезокристали. При нея се залага на известния факт, че температурата на туморните кафези е малко по-висока от тази на естествените и здрави. Данните се разчитат от изкуствен интелект. При подозрения за онкологично заболяване резултатът се разяснява от двама лекари, от които единият е мамолог, преди да се дадат на пациента.

Разработена е от полски екип, а апаратът е планиран и направен в Холандия. В действително време данните от проучването се изпращат в медицински център в Полша, където резултатът се съпоставя с други 60 хиляди изображения. Реално проучването продължава към 20 минути.

Безвредният способ, при който рисковете за здравето са сведени до нула, е напълно подобаващ за приложение и при дами над 25 година И тази група дами би трябвало да обръщат внимание на гърдите си, само че у нас това се прави единствено при установен проблем, защото мамографията е рентгенова технология, не е изцяло безвредна и се предлага на пациентки над 40 година, уточни проф. Петров. Друго преимущество на метода е, че когато ракът на гърдата бъде открит в толкоз ранен етап, на процедура той е лечим, а интервенцията не оставя козметични недостатъци, които постоянно са мотив за спомагателни душевен премеждия за пациентките, означи водещият експерт.

Цената на проучването е 60 лева, както в София. Всички, които желаят да се изследват, могат да се обадят на тел: 0878/220-665.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР