Моделната гама на BMW M GmbH в луксозния сегмент се разширява

...
Моделната гама на BMW M GmbH в луксозния
сегмент се разширява
Коментари Харесай

Новото BMW M8 Гран Купе и BMW M8 Competition Гран Купе

Моделната гама на BMW M GmbH в луксозния сегмент се уголемява с два High Performance спортни автомобила с четири порти. Новото BMW M8 Гран Купе (среден разход на гориво: 10,7 – 10,5 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 244 – 240 г/км) и новото BMW M8 Competition Гран Купе (среден разход на гориво: 10,7 – 10,5 л/100 км; CO2 излъчвания (комбинирани): 244 – 240 г/км) комбинират своите изключителни динамични характерности с индивидуален дизайн на каросерията и разширен пространствен комфорт на задните места. С това те оферират ексклузивната характерна за новите върхови модели на BMW M GmbH динамичност, пъргавост и точност на четири пълноценни места за седене.

High-Performance моделите с четири порти са базирани непосредствено върху новото BMW M8 Купе и са създадени паралелно със състезателния автомобил за състезания за устойчивост BMW M8 GTE. При интензивните тестове в изпитателните центрове на BMW Group, както и на Северната права на Нюрбургринг и други спортни писти задвижването, окачването и аеродинамичните качества са съгласувани прецизно с самостоятелната идея на автомобила. Новото BMW M8 Гран Купе и новото BMW M8 Competition Гран Купе празнуват световната си премиера през ноември 2019 година по време на Los Angeles Auto Show. Въвеждането по пазарите на целия свят стартира от април 2020 година. При старта на продажбите ще се предлага и BMW M8 Гран Купе First Edition.

V8 мотор с мощ до 460 кВт/ 625 к.с. и високооборотна идея, осемстепенна трансмисия M Steptronic, M xDrive и Активен М диференциал
Типичното за M разрастване на мощността е характерно и за V8 мотора, който в новото BMW M8 Гран Купе развива максимална мощност от 441 кВт/600 к.с., а в новото BMW M8 Competition Гран Купе до 460 кВт/625 к.с. осемцилиндровият мотор с технология M TwinPower Turbo и високооборотна идея е комбиниран със спортна изпускателна система и осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic. Новото BMW M8 Гран Купе ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,3 сек, а новото BMW M8 Competition Гран Купе - за 3,2 сек.
Увереното преместване на мощността до пътя се обезпечава от системата за задвижване на четирите колела M xDrive в съгласувано взаимодействие с Активния М диференциал на задната ос. Още в базовата си настройка 4WD системата M xDrive подава повече мощ към задните колела. От менюто Setup лидерът може да избере и режима 4WD Sport, в който към задните колела се насочва още по-голяма част от мощността на мотора. При деактивирана DSC е разполагаем и режимът 2WD, при който мощността се насочва напълно към задните колела.

Специфично за модела окачване, интегрирана спирачна система
Конструкцията и настройките на специфичното за модела окачване и екстремно постоянното му свързване с каросерията са насочени към специалните условия за шофиране по състезателна писта. Серийното оборудване включва и амортисьори с електронно ръководство и електромеханично кормилно ръководство M Servotronic. В характерното си за М изпълнение новата интегрирана спирачна система позволява активирането на две различни характеристики на педала на спирачката.

Индивидуален дизайн, увеличен пространствен комфорт в задната част
За екстравагантното лъчение на High Performance спортния автомобил с четири врати допринасят и динамично издълженият силует, мощната област на раменете и индивидуалното оформление на задната част. Големите въздухозаборници, М хрилете на предните странични панели, аеродинамично усъвършенстваните външни огледала и другите характерни за М детайли разкриват High Performance характера на автомобила. При въвеждането на пазара ще се предлага и лимитираният до 400 екземпляра специфичен модел BMW M8 Гран Купе First Edition, чиито извънредни дизайнерски елементи включват и лаковото покритие на каросерията BMW Individual Aurora Diamond Green metallic с акценти в Gold Bronze. Удълженото с 200 мм в сравнение с разновидностите на модела с две врати междуосие обезпечава изключително висок тримерен комфорт в задната част. Освен това там има на разположение и трето място за седене, което може да се ползва при къси пътувания.

Нова система за ръководство, ексклузивно серийно съоръжение
Setup бутонът на междинната конзола осигурява пряк достъп до настройките на мотора, амортисьорите, кормилното ръководство, M xDrive и спирачната система. Могат да бъдат запаметени два индивидуално конфигурирани разновидността на M Setup, които да бъдат задействани с М бутоните на кормилото. Освен това на средната подпора е разполагаем и бутонът M Mode, с който се въздейства на асистиращите системи, както и на индикаторите на арматурното табло и на Head-Up екрана. При новото BMW M8 Competition Гран Купе с изключение на режимите ROAD и SPORT е на разположение и режимът TRACK. Ексклузивното серийно съоръжение на новото BMW M8 Гран Купе и новото BMW M8 Competition Гран Купе включва и Адаптивни LED фарове с BMW Лазерни светлини, характерен за М BMW Head-Up екран, M Спортни седалки, както и Асистент за шофиране и Асистент за паркиране. Последните постижения в областта на ръководството и свързаността са показани от серийния BMW Live Cockpit Professional в това число навигационна система и BMW Intelligent Personal Assistant.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР