Моделите S и X на Тесла имат дефекти още на

...
Моделите S и X на Тесла имат дефекти още на
Коментари Харесай

Колите на "Тесла" слизат от поточната линия с дефекти, предупреждават работници

Моделите S и X на " Тесла " имат недостатъци още на слизане от поточната линия и се постанова да бъдат ремонтирани, още преди да излязат от фабриката в Калифорния. Това споделят настоящи и някогашни чиновници на компанията пред организация " Ройтерс ", цитирайки данни от вътрешни инспекции по качеството.

Над 90% от тестваните модели S и X имат недостатъци, сочат осведомените. Проверките са извънредно прецизни и улавят и най-малките недостатъци, настояват от компанията. Казват още, че дефектите са дребни и поправките им лишават минути, само че отхвърлят да разясняват числата, изнесени от техни чиновници.

Според специалисти от промишлеността, най-ефективните автомобилопроизводители – измежду които " Тойота " - имат приблизително 10% или по-малко недостатъци след произвеждане. Да се подсигурява качество при първичното сглобяване е жизноважно, тъй като поправките хабят време и пари.

Проучване на списанието Consumer Reports демонстрира, че 91% от притежателите на автомобил " Тесла " биха го купили отново. Докладът обаче показва съществуването на дребни проблеми като развалени дръжки на вратите, бъгове в софтуера и погрешно сложени уплътнения, които пропущат дъждовна вода.

Фотогалерия: Новият модел на "Тесла " дава обещание спринт до 100 км/ч за малко над 2 секунди >

Според специалисти от автоиндустрията, оцеляването на компанията зависи от това дали би могла да създаде висококачествени коли в задоволително огромни количества, пускайки на пазара първата си всеобща машина – Модел 3.

" Тесла " в никакъв случай не е записала облаги на годишна база и харчи 1 милиарда $ на тримесечие. Илон Мъск упорства, че компанията ще се трансформира в " най-хубавия производител на Земята " с въвеждането на нова поточна линия и банален дизайн на Модел 3. Но доставките на многоочаквания седан се бавят, а проблемите на по-старите модели датират още от 2012 година

Говорител на " Тесла " съобщи, че строгите инспекции изискват всяка кола да премине над 500 инспекции и проби. " Целта ни е да произведем съвършени коли за всеки клиент. Затова ревизираме всяко транспортно средство и за най-малките благоприятни условия за усъвършенстване ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР