Моделът Умен град“ става част от обществения живот в Бургас.

...
Моделът Умен град“ става част от обществения живот в Бургас.
Коментари Харесай

Обединиха в обща платформа различни системи за информация на гражданите и гостите на Бургас

Моделът „ Умен град “ става част от публичния живот в Бургас. Той сплотява методите на ръководство на разнообразни действия като мониторинг на околната среда, ръководство на подвижността, опасности от бедствия, видеонаблюдение на градски пространства, ръководство на боклуци и други в една платформа.
Платформата е налична от през днешния ден на следния адрес: https://smartburgas.eu/bg. Очаква се тя да бъде и приложение в телефона на всеки искащ.
Actualno.com беседва с Даниела Алексиева, която е шеф на Общинска компания “Иновационни системи – Бургас “ЕООД: „ В развой на разработка е гратис мобилно приложение на платформата. Но тя и в този момент е налична, където и да се намирате. Не е нужно да сте в дома си пред компютъра, умерено може да се преглежда през мобилен телефон. Разликата е в това, че в този момент би трябвало първо да се влезе през интернет, да се напише адресът и тогава се влиза в платформата с линк. А откакто се направи приложението всеки ще може да го смъкна от уеб магазините в мобилния си телефон “
Дружеството “Иновационни системи “ е основано особено за въвеждане на новаторски технологии в община Бургас.
От Смарт Бургас в действително време се научава потребна информация за градския трафик, пътната конюнктура, кои са улиците в ремонт, къде има места за спорт и други събития. Всеки може да се осведоми за свободните места за паркиране, методите за наемане на велосипед, уместно ли е времето за разходка или плаж.
В осведомителното табло има още данни за чистотата на въздуха, равнището на водните басейни, къде да се изхвърлят разделно боклуци. Наборът от интерактивни карти демонстрира разнообразни обекти съгласно ползите на потребителя и дава опция за избор, като всичко това може да се тип на един екран.
Платформата дава информация за настоящи събития, културни и исторически забележителности, както и лист с мобилните приложения за Бургас. В модула за допитвания и анкети може да се споделят отзиви и дават рекомендации.
За вложителите се оферират статистически данни за компаниите от бизнес картата на Бургас и информация за свободните терени в индустриалните зони.
Платформата към момента не е приключена, тя е в развиване. Очаква се да премине през разнообразни усъвършенствания и да бъде допълнена с нови функционалности. Надеждите на основателите са, Смарт Бургас да стане още по-добър асистент на жителите и да да ги накара да бъдат по-активни в дейностите, свързани с развиването на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР