Моделът ще бъде достъпен единствено в Hugging Face - хранилище

...
Моделът ще бъде достъпен единствено в Hugging Face - хранилище
Коментари Харесай

Модел с изкуствен интелект на НАСА и IBM може да помогне в борбата с изменението на климата

Моделът ще бъде наличен само в Hugging Face - вместилище за модели с отворен код

Емил Василев преди 24 секунди 1 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 19:00 | 01.08.2023

Австралийската галактическа организация разкри произхода на мистериозния обект, открит на краибрежието ѝ

IT НовиниДаниел Десподов - 16:31 | 02.08.2023

Нов вид нетоксична химиотерапия убива всички солидни тумори

АвтомобилиИван Давидов - 7:02 | 01.08.2023

ТОП 10 на най-безнадеждните Мерцедеси. Те просто са първенци по проблеми

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

IBM разгласи, че към този момент си партнира с американската галактическа организация НАСА, с цел да предложи геопространствен модел, задвижван от изкуствен интелект за наблюдения на Земята, като да вземем за пример следене на обезлесяването, прогнозиране на реколтата и наблюдаване на парниковите газове. Това е модел с отворен код, който ще бъде наличен в Hugging Face.

(Hugging Face е вместилище за модели с отворен код)

ИИ моделите с отворен код предизвикват повече съдействие, а отворената просвета проправя пътя за ускорение на нововъведенията. Както IBM, по този начин и НАСА са възприели това и интензивно се занимават с основни екологични провокации.

15% усъвършенстване спрямо по-ранните модели

Въпросният модел – Watsonx.ai на IBM е построен благодарение на огромни сателитни данни и данни от отдалеченото наблюдаване на НАСА.

„ Никога до момента не е била по-ясна значителната роля на технологиите с отворен код за ускорение на открития в сериозни области като изменението на климата. Като комбинираме напъните на IBM за основаване на модел, ориентиран към основаване на гъвкави системи с ИИ за многократна приложимост с хранилището на НАСА за сателитни данни за Земята и ги предоставяме на водещата платформа за ИИ модели с отворен код Hugging Face можем да използваме силата на съдействието за използване на по-бързи и по-въздействащи решения, които ще подобрят положението на нашата планета. “

заяви Шрирам Рагаван, вицепрезидент на IBM Research AI

Пуснато на пазара предишния месец, Watsonx.ai е студио за ИИ основатели, което им разрешава да образоват, внедряват, валидират и настройват модели за машинно образование и генеративен ИИ.

Езиков модел за битка с изменението на климата

Обучаван взаимно от IBM и НАСА върху хармонизирани сателитни данни Landsat Sentinel-2 (HLS) в продължение на 1 година, моделът демонстрира 15% усъвършенстване в съпоставяне със сегашните модели, които употребяват на половина по-малко маркирани данни.

От IBM обявиха, че това усъвършенстване може да форсира геопространствения разбор от 3 до 4 пъти и да помогне за понижаване на количеството разчистване и етикетиране на данни, нужни при образованието на обичаен модел, както се показва в отчет на CIO.

„ Вярваме, че моделите с ИИ имат капацитета да трансформират метода, по който се проучват данните от наблюденията и да ни оказват помощ да разберем по-добре нашата планета и като предоставяме такива модели като отворен източник и ги вършим налични за света се надяваме да увеличим неведнъж тяхното влияние. “

заяви Кевин Мърфи, основен шеф по научните данни в НАСА
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР