Моделът с име Cruise AV, според уверението на гиганта GM, ще

...
Моделът с име Cruise AV, според уверението на
гиганта GM, ще
Коментари Харесай

GM анонсира първия си сериен автомобил без волан и педали - видео

Моделът с име Cruise AV, съгласно уверението на гиганта GM, ще стане първият сериен автомобил в света без волан, педали и каквото и да е друго ръчно ръководство. Това заявление в действителност не е напълно коректно, тъй като дребни бройки от различни безпилотни шатъли работят в паркове, академични кампуси, летища и исторически центрове на градове с ограничено придвижване.

Може би от GM са имали поради автомобил движещ се по автомагистралите и нормалните пътища. Навярно това е и предназначението на новия модел развит на базата на изцяло електрическата машина на колоса Chevrolet Bolt.

Самият GM дефинира модела като “безпилотна гражданска война ”, само че за пълна победа на самостоятелното ръководство и неговата технология е много рано и смело да се приказва сега. Анализаторите открито предизвестяват за много препъни камъни по пътя към действителното приложение на технологията в ежедневната процедура. И тук става дума освен за техниката, а още за логиката на психиката на хората и законодателството.

Концернът General Motors неотдавна подаде в Министерството на превоза на Щатите петиция за сигурност, в която детайлно са написани всички ограничения, подхванати за намаляване на риска от повреди. Това е необходимо за узаконяването на модела, която концернът желае да види на пътя през следващата година. Компанията има основания за този много изненадващ оптимизъм, тъй като основните решения на модела са към този момент пробвани на тестови автомобили с самостоятелно ръководство, само че за всеки случай със непокътнати ръчни органи на ръководство.

Множество компании към този момент имат цели автопаркове с самостоятелни коли, но от GM настояват, че първи са използвали методите на всеобщо произвеждане за масовата изработка на автономни автомобили. За разлика от останалите технологии на конкуренцията, безпилотниците на марката се прави заедно със стандратните й коли в завода Orion Township и това се счита за положителен фактор за качеството и безопасноста.



Американците споделят че самостоятелните им електромобили не просто ще откриват обекти в близост, само че и ще предсказват по-нататъшното им придвижване. Съобразно с това ще поправят пътя си 10 пъти в секунда, изследвайки едновременно няколко потенциални траектории. Опитите на пътищата в Сан-Франциско и Финикс са показали, че на всеки хиляда изминати мили машините са правили маневри стотици пъти, с цел да изпреварят или да заобиколят трудности, да завият на кръстовище, да пропуснат кола на бърза помощ или да заобиколят ремонтен участък обозначен с конуси.

Шофьорските неточности са причина за 94% от катастрофите, считат от концерна и предполгат че автоматиката ще е по-внимателна и бърза от индивида. Засега от GM не приказват за продажби на напълно автономните си коли на частни лица, а се допуска че колите ще бъдат използвани в мрежите за споделено пътуване - каршеринг.

Щатът Мичиган към този момент законодателно разреши стартирането на обществените пътища на коли без волан и педали. С усъвършенстването на технологията същото ще създадат и другите щати. Използването на самостоятелните автомобили в мрежите за споделено пътешестване ще позволи да се понижи престоят на автомобилите, а това ще редуцира нужното число на паркоместа в градовете. Отказът от персонален автомобил на доктрина ще понижи и броят на колите на пътищата, което е плюс и за безопасноста, и за екологията.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР