Моделът определено буди интерес, като предлага най-мощната към момента видеокарта,

...
Моделът определено буди интерес, като предлага най-мощната към момента видеокарта,
Коментари Харесай

ASUS ROG Strix SCAR II : Безкомпромисна мощ

Моделът несъмнено буди интерес, като предлага най-мощната все още видеокарта, в композиция с съответен процесор, доста RAM и бърз сторидж

Тънки рамки към екрана и нападателна визия отличават геймърския преносим компютър ROG Strix SCAR II

Наскоро ASUS показа обновената си серия портативни гейминг компютри ROG Strix SCAR II. Днес ще ви срещнем с едно от предложенията в нея, а точно GL704GW, който включва екран с диагонал 17,3 “ и най-новите видеокарти NVIDIA GeForce RTX 2070. Моделът несъмнено буди интерес, главно заради съществуването точно на тази видеокарта, която предлага опция за праволинеен гейминг.

Но дано стартираме от дизайна на машината. Моделът следва дизайна на останалите оферти в серия SCAR II, отличавайки се със относително компактни размери, с помощта на тънките рамки към екрана и с нападателна визия. На капака, който е с шарка от пресичащи се линии, откриваме познатото ROG лого.

Пространството към клавиатурата е разграничено на две зони като едната е с покритие наподобяващо камуфлаж. Всичко това се добавя от системата за осветление Aura, която обгръща клавиатурата, лента в предната част на корпуса и логото. Чрез специфичен програмен продукт можете да персонализирате светлинните резултати.

Екранът е с диагонал 17,3 “, резолюция Full HD, 144Hz периодичност на освежаване и време за реакция 3 ms. Тези параметри са от огромно значение за приемането на равен гейминг без раздробяване даже при екшън и спортните игри. Освен това IPS панелът покрива 100% от цветовата гама sRGB, гарантирайки тъкмо показване на цветовете.

Преминаваме и към съставените елементи, които са в основата на високата гейминг продуктивност. ROG Strix SCAR II разполага с най-новото 8-мо потомство Intel Core процесор i7-8750H. Разбира се, максимален интерес буди видеокартата – дълго чаканата мобилна NVIDIA GeForce RTX 2070. Тя включва цели 8GB лична GDDR6 VRAM и е способна да възпроизвежда фотореалистична графика. Това е допустимо посредством „ ray tracing “ технология в действително време и потребление на AI обработка на изображенията.

На последващо място идва систематичната памет, която е с оптимален потенциал 32GB и тактова периодичност 2666MHz. Опциите за сторидж също са съответни. Серията предлага избор от M.2 NVMe PCIE SSD с потенциал 256GB/512GB и 1TB. Към това можете да добавите още 1TB SSHD със скорост на въртене 5400rpm. Благодарение на високите скорости на трансфер на данни, които са вероятни посредством наличното SSD решение, времето за пускане на операционната система, приложенията и игрите се понижава оптимално.

Колкото по-мощен е даден портативен компютър, толкоз по-ефективна би трябвало да бъде и охладителната система. Решението тук се назовава HyperCool Pro и включва разширена охлаждаща плоча, която отмерено разпределя отделяната топлота.

Двата мощни 12V вентилатора доставят задоволителен въздушен поток и налягане за изстудяване на системата и при високо натоварване. HyperCool Pro включва и познатата ни система срещу струпване на прахуляк.

ASUS ROG Strix SCAR II не прави взаимни отстъпки във връзка с продуктивността, като предлага най-мощната налична все още видеокарта. Това в композиция с съответен процесор, RAM и сторидж дават опция за гейминг при оптимални настройки на съвсем всички игри сега. Ефективната охладителна система подсигурява дълъг живот на системата, което е от огромно значение в дълготраен проект.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР