Моделът на управление на правителството минава през идеята за оцеляване.

...
Моделът на управление на правителството минава през идеята за оцеляване.
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Отлагането на датата на изборите е авантюризъм и ще има висока цена

" Моделът на ръководство на държавното управление минава през концепцията за оцеляване ". Това сподели политологът Калоян Методиев, шеф на Институт " Рего ", някогашен шеф на кабинета на президента Румен Радев, в коментар на дейностите на властта за ръководство на рецесията с Covid-19. Според него се търси метод за оцеляване, а не метод за решение на рецесията дълготрайно.
" Отлагането на датата на изборите е политически авантюризъм и това ще има висока цена. Въобще не би трябвало да помислят за сходен сюжет ", предизвести Методиев и подсети, че имунизациите против ковид са " все по-близо ".
Анализаторът цитира проучване на Институт " Рего ", съгласно данните от което има настройка за повишение на изборната интензивност, съпоставено с предишни избори.
" Отчетохме равнища на ненавист към Бойко Борисов, които са чудовищни ", заключи Калоян Методиев.
По думите му наличието на президентската институция се изчерпва с едно сериозно говорене към държавното управление. Политологът акцентира, че няма време за нов политически план:
" Освен това би трябвало и потенциал ", посочи той и добави, че се вижда " взаимно мигане " сред президента и избрани партии от митингите.
И Радев, и Борисов не регистрираха политическите действителности, съобщи политологът по отношение на плановете им за промени в Конституцията:
" Единият искаше да прави конституционни промени, без да има политическите принадлежности за това, а само с концепцията да се хареса на някаква част от популацията. Другият предложи конституционни промени с концепцията да завоюва няколко месеца. Спечели ги! Резултатът е нула. Пародия! ".
В коментар на Covid ситуацията в страната и по света, политологът сподели, че коронавирусът е международен феномен и отричането му е неуместно.
" По методът, по който беше изработен в България, това е малоумен локдаун, тъй като няма да докара до значително възстановяване на обстановката. Закъсняха с учебните заведения - те трябваше да бъдат затворени първи ", изрично разяснява Методиев.
Според него контролът на използването на ограниченията е под всякаква рецензия:
" Имаме проблем със спазването на досегашните ограничения, а не толкоз с въвеждането на нови. Нямаше смисъл да се затварят кафенетата и заведенията. Можеше да работят и хората да да се хранят там, само че при съблюдаване на ограниченията ".
Той дефинира помощта от страната за губещите поради ограниченията бизнеси като пропагандна:
" Държавата сега не оказва помощ, значимото е да не пречи. Има форма на самоорганизация, която е макар страната ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР