Моделът на глобализация, създаден от Запада в преследване на собствените

...
Моделът на глобализация, създаден от Запада в преследване на собствените
Коментари Харесай

Путин против ред, основан на правила. Ще прави нова демократична система с глобалното мнозинство

Моделът на глобализация, основан от Запада в гонене на личните си ползи, към този момент е отживялост. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в послание към участниците и гостите на интернационалния конгрес " Примаковски четения ", оповестява ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Очевидно е, че глобализационният модел, основан значително от западните страни в гонене на техните лични ползи, вече е отживялост и в този момент претърпява дълбока рецесия. Появява се нова, по-справедлива и по-демократична система на интернационалните връзки, която по-добре ще дава отговор на потребностите на световното болшинство ", акцентира съветският водач.

Въпреки това, по негови думи, " една добре позната група страни ", която е привикнала да господства в международните каузи, няма да се спре пред нищо, с цел да резервира отслабващото си въздействие, като използва откровен шантаж и тактики на натиск със мощна ръка и в същото време заменя интернационалното право с някакъв тип " ред, учреден на правила ".

" Подобна дестабилизираща политическа линия провокира както рецесията към Украйна, по този начин и трагичната ескалация на израелско-палестинския спор ", акцентира съветският президент, въпреки че Русия е страната, която атакува Украйна, а Хамас мазета 1400 цивилни евреи за един ден.

Той означи, че форумът " Примаковски четения ", " който носи името на бележития общественик, посланик и учен Евгений Примаков, е получил справедливо самопризнание ".

" Участниците в него водят изчерпателен и свободен спор, като освен задълбочено проучват основните интернационалните проблеми на днешния ден, само че и правят оценка дълготрайните трендове на районно и световно равнище, ръководени от последователен теоретичен метод и справедливи обстоятелства ", уточни Путин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР