Моделът на двете Германии, предложен през 2007 г. като решение

...
Моделът на двете Германии, предложен през 2007 г. като решение
Коментари Харесай

Ишингер: Моделът две Германии може да осигури мост към решение за Косово и Сърбия

Моделът на " двете Германии ", препоръчан през 2007 година като решение за Косово и Сърбия, към момента може да докара до построяването на мост в вярната посока. Това съобщи в пост в Туитър немският посланик и ръководител на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер.

Изявлението му пристигна след пост в обществените мрежи на някогашния министър на външните работи на Косово Петрит Селими, който разяснява " новата рамка " на разговора, за който се твърди, че е плануван от Германия и Франция и който се появи в през вчерашния ден албанските медии.

Според този проект от Сърбия не се чака да признае публично независимостта на Косово през идващите 10 години, само че би трябвало да одобри страната като правна и политическа действителност.

„ В края на 2007 година ние, Косовската тройка, съвсем успяхме с модела „ две Германии “, който предложих. Той към момента може да обезпечи мост към решение в вярната посока “, акцентира Ишингер.

Ишингер беше представител на Европейския съюз в преговорната тройка, в която представител на Русия беше Александър Бокан- Харченко -настоящият дипломат на Русия в Сърбия, а представител на Съединени американски щати беше Франк Уизнър. Селими напомни в Туитър, че Западна и Източна Германия в никакъв случай не са се признавали взаимно, само че са били равноправни членове на интернационалната общественост.

„ Това е моделът на „ двете Германии “, препоръчан от Ишингер преди няколко години. Западна и Източна Германия в никакъв случай не са се признавали, само че и двете са били равноправни членове на интернационалната общественост. Това не е точна прилика, само че заради неналичието на моркови (гаранция за разширение на ЕС), тя е това, към което Европейски Съюз се стреми ”, акцентира Селими. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР