Моделът на българо-германско икономическо сътрудничество е успешен и България има

...
Моделът на българо-германско икономическо сътрудничество е успешен и България има
Коментари Харесай

Имаме капацитет за стратегическа инвестиция от Германия, смята Румен Радев

Моделът на българо-германско икономическо съдействие е сполучлив и България има потенциал да притегли стратегическа инвестиция от Германия. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, откакто дружно с федералния президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер посети индустриалната база на сдружението Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД в Радиново, учредено през 1999 година Двамата държавни глави разгледаха и образователния център на завода, където разговаряха със чиновници.

Българският президент уточни, че с цел да успеем да притеглим такава стратегическа инвестиция у нас, България би трябвало да убеди немското държавно управление и общност, че имаме капацитет и можем да се оправим. „ Точно затова предложих на немския президент с представители на немските медии да дойдат тук, в „ Либхер “, да видят, че моделът на българо-германско икономическо работи и дава резултати “, уточни президентът Радев.

Днес е вторият ден от формалното посещаване на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер в България. Той е у нас по покана на българския държавен глава Румен Радев.След визитата си в завода Щайнмайер ще се срещне с кмета на Пловдив Иван Тотев и ще прегледа забележителностите на Пловдив, включително и изложбата от Германия "Берлинската стена ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР