Моделът MX-30 се очаква през есента на цена от 34

...
Моделът MX-30 се очаква през есента на цена от 34
Коментари Харесай

Mazda започна производство на първия си електромобил

Моделът MX-30 се чака през есента на цена от 34 000 евро

Mazda MX-30, предстоящ на пазара тази есен, ще изминава 200 км с едно зареждане
(снимка: Mazda)

Японската компания Mazda стартира серийно произвеждане на първия си електрически автомобил. Моделът  MX-30 се сглобява в цех в Хирошима, а продажбите в Европа ще стартират през есента.

Mazda MX-30 разчита на мотор с мощ 145 конски сили. Батерията с потенциал 35,5 кВтч обезпечава пробег до 200 км (съгласно WLTP). Това са скромни параметри, като се има поради цената от 34 000 евро, при съществуване на Tesla Model 3 в Европа за 44 000 евро и доста по-добри характерности.

MX-30 е планиран особено за пазара в Европа – моделът ще се появи тази есен първо в Германия. Ако 200 км пробег се костват малко на някого, Mazda разяснява, че европейците изминават с колите си приблизително по 50 км дневно. Батерията на кросоувъра се зарежда до 80% за към 40 минути с потребление на бързо зареждане с непрекъснат ток.

Батерията на Mazda MX-30 се зарежда до 80% за към 40 минути
(снимка: Mazda)

На клиентите, които желаят електрически автомобил с по-дълъг пробег, Mazda ще предложи идната година хибридна версия с роторен мотор с незначителен размер, който ще зарежда акумулаторната батерия – по този начин ще се усъвършенства доста автономността. Цената на хибрида към момента не е оповестена.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР