Моделът Golf на Volkswagen е най-успешният европейски автомобил повече от

...
Моделът Golf на Volkswagen е най-успешният европейски автомобил повече от
Коментари Харесай

Всичко за новия Golf 8

Моделът Golf на Volkswagen е най-успешният европейски автомобил повече от четири десетилетия. На 24 октомври 2019 година, бестселърът стартира нова глава в своята история със международната премиера на осмото потомство на Golf - цифровизирано, информационно обвързвано и с интуитивно ръководство на функционалностите.

Осмото потомство на Golf разрешава асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч и е първият модел на марката Volkswagen, който посредством средствата за Car2X връзка употребява груповия разсъдък на околния поток от транспортни средства и може да предизвестява превантивно лидера за рискове, които предстоят по маршрута.

Световната премиера на новото потомство бе маркирана във Волфсбург - родното място на Golf, където моделът бе създаван и модернизиран през последните 45 години. Осмото потомство на Golf ще дебютира на определени европейски пазари още през декември тази година.

" Със своите седем генерации, Golf впечатли повече от 35 млн. консуматори. Цялата автомобилна промишленост чака всеки нов Golf да дефинира стандарта. В софтуерно отношение осмото потомство на Golf прави най-големия скок напред след първата си поява преди 45 години. ", сподели доктор Херберт Дайс, ръководител на борда на шефовете на Volkswagen AG.

В рамките на церемонията за премиерата на новия модел, основният изпълнителен шеф на Volkswagen Леки коли Ралф Брандщетер съобщи: " Този модел е напълно нов. Но, несъмнено, Golf постоянно ще си остане Golf. Защото неговата идея е безконечна. Този модел определяше лицето на нашата марка през миналите десетилетия. Golf непрекъснато постановяваше новите технологии да бъдат налични за всички. "
 Снимка 449639
Източник:

Практически всички екрани и уреди за ръководство в новия модел са цифрови - новите контролни принадлежности и инфотейнмънт системите с онлайн съгласуваност се сливат в един общ, еднороден панел с показания, сензорни бутони и плъзгачи, реагиращи на допиране. Предлага се и опционален head-up екран на челното стъкло, който ще разшири и обогати в допълнение гамата от информация за лидера и пасажерите.

Марката Volkswagen с новото потомство на модела Golf стартира мощна атака в хибридната област. Той ще бъде първият модел в историята на немския производител, който ще се предлага в не по-малко от пет версии с хибридно задвижване. Своят дебют в новия модел отбелязва и технологията напрегнато 48V -ремъчният стартер-генератор, литиево-йонната акумулаторна батерия с 48V и последното потомство ефикасни TSI мотори са обединени в новото mild хибридно задвижване на разновидността eTSI.

Сред безспорните преимущества на новата система е намаляването на разхода на гориво с до 10% (измерен на основата на процедурата WLTP) и осезаемо усъвършенстваните динамични характерности, които вършат автомобила извънредно чевръст и удобен при тръгване и шофиране. Volkswagen ще предлага новия Golf eTSI в три разновидността във връзка с мощността - с 81 кВт / 110 к.с., с 96 кВт / 130 к.с. и със 110 кВт / 150 конски сили.
 Снимка 449637
Източник:

Осмото потомство ще се предлага и в два разновидността с plug-in хибридно задвижване. Новата икономична версия е с оптималната мощ 150 кВт / 204 к.с., до момента в който извънредно динамичният GTE развива 180 кВт / 245 конски сили. И двете модификации на новия Golf с plug-in хибридни системи на задвижване ще употребяват напълно нова литиево-йонна акумулаторна батерия с потенциал 13 кВтч, която дава опция за изминаване на доста по-голям самостоятелен пробег с напълно електрическо задвижване в размер на почти 60 километра и по този начин трансформира Golf в транспортно средство с нулеви излъчвания за прочут интервал от време.

Високоефективни и икономични бензинови и дизелови мотори с понижен с до 17% разход на гориво. Сред опциите за избор на задвижване на новото потомство на Golf са също бензиновите (TSI) и дизеловите (TDI) разновидности, както и задвижването с естествен газ/метан (TGI), а гамата от мотори включва два четирицилиндрови бензинови елемента с мощ с 66 кВт / 90 к.с. и 81 кВт / 110 к.с., два четирицилиндрови дизелови мотора с 85 кВт / 115 к.с. и 110 кВт / 150 к.с. и мотора на версията TGI с оптималната мощ 96 кВт / 130 к.с.

Новите TSI разновидности се отличават с изключително ниски стойности на разхода на гориво и излъчванията с помощта на редица софтуерни нововъведения, измежду които и потреблението на новаторския цикъл TSI Miller в горивния развой. Сред нововъведенията в гамата от TDI елементите на новия модел на Volkswagen са технологията за отнасяне на отработилите газове с двойно дозиране (система с два SCR катализатора), която спомага за доста понижаване с до 80% на излъчванията на азотни окиси (NOx). Наред с това, междинният разход на гориво на TDI елемента е понижен с до 17% спрямо този на неговия предходник.

Отделните системи в новия модел са освен свързани между тях, а с помощта на модула за онлайн връзка OCU (Оnline Сonnectivity Unit) към този момент са в непрекъснат контакт и със света отвън Golf 8. Включеният в общоприетото съоръжение на новия модел OCU включва вградена eSIM карта и обезпечава непрекъсната съгласуваност с гамата от онлайн функционалности и услуги " We Connect " и " We Connect Plus " на Volkswagen.
 VW вложиха €1,8 милиарда в новия Golf - какъв е резултатът?
VW вложиха €1,8 милиарда в новия Golf - какъв е резултатът?

Волфсбург готви гражданска война в интериора, нова технология на задвижване и версия с 350 к.с.

Новият Golf е и първият модел на марката Volkswagen, който разполага с включени в общоприетото съоръжение благоприятни условия за връзка със заобикалящата среда посредством технологията Car2X - възможните предупредителни сигнали от пътната инфраструктура и информацията от останалите участващи в придвижването транспортни средства на разстояние до 800 метра се дават на лидера на екрана на арматурното табло. Естествено, новото потомство на Golf също е в положение да споделя такава потребна информация и значими предизвестия с други модели, употребяващи Car2X връзка.
 Golf избави VW. Сега VW желае да избави него
Golf избави VW. Сега VW желае да избави него

Осмото потомство, което ще бъде показано довечера, се появява в сложен момент
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР