Модел на сътрудничещи си ученически органи на самоуправление, обединени в

...
Модел на сътрудничещи си ученически органи на самоуправление, обединени в
Коментари Харесай

България и Сърбия създават трансгранична мрежа от ученически парламенти

Модел на сътрудничещи си училищен органи на самоуправление, обединени в мрежа от трансграничната зона сред България и Сърбия основават по план на неправителствени организации от двете страни, заяви на конференция във Видин Николай Цолов, началник на съдружие " Свободен юношески център ".

``
реклама

В целия пограничен регион сред двете страни ще бъде построени 12 училищен Народното събрание, които ще се обединят в мрежа. На тях ще им бъде обезпечена методология, механически благоприятни условия и образования в на практика умения за създаване на юношески мрежови начинания, добави Цолов, представен от Българска телеграфна агенция.

Проведено е проучване на младежкото самоуправление в българо - сръбския граничен район, което да подкрепи процеса на разпространение на плановата концепция и показа положителни практики. По плана ще бъде направена обща методика за ученическо самоуправление, ще бъде основана виртуална практическа общественост и ще се организира на финален конгрес.

Проектът " Регион на младежко присъединяване " се извършва от съдружие " Свободен юношески център " Видин като водеща организация и Асоциация за развиване на деца и младежи - Отворен клуб Ниш, Сърбия. Проектът е финансиран от програмата ИНТАРРЕГ България - Сърбия. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР