Модата и тази година се превърна в носител на политически

...
Модата и тази година се превърна в носител на политически
Коментари Харесай

„Оскар“ 2020: Политически и феминистки послания върху тоалетите на червения килим

Модата и тази година се трансформира в притежател на политически и персонални послания за някои от звездите на аления килим. Големи имена като Натали Портман и Спайк Ли нямаха опция да държат речи на церемониите, само че „ приказваха “ мощно посредством тоалетите, които са избрали.
Стил като за " Оскар " (ВИДЕО) В хайлаф средите не е загадка, че цялостната визия на огромна част от огромните имена в киното коства астрономически суми
Натали Портман се появи със стилна рокля на дизайнерката Мария Грация Киури. Когато се вгледаме по-внимателно в нея обаче виждаме, че върху тоалета със златни надписани са написани имената на дамите режисьори, които тази година са създали положителни филми, само че не са получили номинация за Оскар, измежду които Лорен Скафария („ Да свалиш Уолстрийт “), Лулу Ванг („ Сбогуването “), Грета Гервиг („ Малки дами “), Мати Диоп („ Атлантикс “), Мариел Хелър („ Хубав ден в квартала “), Мелина Мацукас (Queen and Slim).
Снимка: EPA
„ Исках да почета по тънък метод дамите, които не бяха приети за невероятната си работа през тази година “, съобщи актрисата пред „ Таймс “ на аления килим. В кино средите не липсват и мнения. Някои дефинират проявата на Портман като извънредно смела, а други като феминистка акция.
Рокля със 168 000 камъка Сваровски и още блестящи визии от " Оскарите " Актрисата Натали Портман с тоалет с втъкани имена на дами режисьори
В 92-годишната история на премиите на Академията единствено 5 дами са били номинирани за най-хубав режисьор – Катрин Бигелоу („ Войната е опиум “), Лина Вертмюлер („ Седемте хубавици “), Джейн Кемпиън („ Пианото “), София Копола („ Изгубени в превода “) и Герта Гъруиг („ Лейди Бърд “). Бигелоу в последна сметка беше единствената победителка в женската постановка през 2010 година
Снимка: EPA
Режисьорът Спайк Ли уважи паметта на именития баскетболист Коби Брайънт, който почина в злополука с хеликоптер, като се появи в лилаво-златист костюм на „ Гучи “, наподобяващ цветовете на екипа на Лейкърс. На ревера и на гърба си той имаше избродиранo цифрата 24 – номерът на Брайънт.
Как Коби се " появи " на Оскарите? (ВИДЕО) Спайк Лий носеше специфичен смокинг на аления килим
Фурор провокира и режисьорът-журналист Уаад ал Катеаб, чиято рокля е с надпис на арабски език: „ Oсмеляваме се да мечтаем и не съжаляваме, че потърсихме достолепието си.” Посланието е политическо и е обвързвано с кино лентата „ За Сама” на режисьорката, който е с номинация за най-хубав документален филм. Така тя цели да притегли вниманието към Близкия изток.
Снимка: EPA
Филмът й беше номиниран за най-хубав документален игрален филм.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР