Мобилното приложение LIMA на Агенция Пътна инфраструктура не работи в

...
Мобилното приложение LIMA на Агенция Пътна инфраструктура не работи в
Коментари Харесай

Опасна пътна обстановка в шест области днес

Мобилното приложение LIMA на Агенция „ Пътна инфраструктура ” не работи сега поради механически проблеми. Това е повода огромна част от хората да попаднат в капан на автомагистрала „ Хемус ” през вчерашния ден. Това заяви пред NOVA Денислав Пейчев от ситуационният център на Агенцията. Вчера тежкотоварен камион наруши възбраната за прекосяване, аварира и препречи придвижването в посока към София, а чакащи пасажери играха хоро в снега. Информацията на уеб страницата на организацията api.bg обаче се обновява в действително време, такава може да се получи и на дежурните телефони в ситуационния център.

Над 600 машини са почиствали пътищата през вчерашния ден поради изобилния снеговалеж в Северна и Западна България. „ В момента всички автомагистрали и първокласни пътища са без ограничавания на придвижването, републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия, сподели още Денислав Пейчев ”, дежурен в ситуационния център. Заради снега ограничавания има единствено на проходите „ Троян Кърнаре ”, „ Превала ” и на пътя Девин – Михалково.

Очаква се към 5-6 см нова снежна завивка в Северна България, само че пътищата се обработват превантивно.

Околовръстният път на Монтана е безусловно блокиран от тежкотоварни коли в посока към Враца. Пътна полиция пуска поетапно по 4 камиона на минута, повода е, че има запушване и аварирали ТИР-ове сред Ребърково и Ботевград, както и на автомагистрала „ Хемус ”. Стефан, който чака от 8 часа тази заран, изясни, че множеството камиони чакат на пътя от нощес и служителите на реда са им споделили, че ще ги пуснат сутринта без да им дадат пояснение.

Опасни условия за придвижване се чакат в четири области на страната през днешния ден. Предупреждения за сняг и поледици има в Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Разград и Търговище. Мъгла с видимост до 150 метра има в региона на Русе и на прохода " Шипка ". Забрана за придвижване е наложена на тировете по всички автомагистрали, осведомят от АПИ. Има ограничавания и по някои основни пътища.

От КАТ оповестиха, че 30 водачи ще бъдат глобени, поради неспазване на възбраната за нахлуване камиони над 12 тона по автомагистрала " Хемус ". Към момента аутобанът е пристъпен при тежки зимни условия. Агенция " Пътна инфраструктура " ще санкции компанията, която е трябвало да почиства автомагистрала " Струма " в област Кюстендил, тъй като не са почнали почистването на снега в точния момент. Към момента Летище София работи обикновено, няма и закъснения в придвижването на влаковете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР