Мобилното приложение Гражданите.бг от днес предоставя нови възможности за жителите

...
Мобилното приложение Гражданите.бг от днес предоставя нови възможности за жителите
Коментари Харесай

Приложението "Гражданите.бг" ще дава информация и за ремонтите в София

Мобилното приложение " Гражданите.бг " от през днешния ден дава нови благоприятни условия за жителите на София, разгласи кметът Йорданка Фандъкова. Всеки, който е свалил безплатното приложение на телефона си, към този момент ще получава информация за идни поправки на улици в града, изясни тя. Ще има и сведения за културни събития и прояви, добави Фандъкова. На процедура сегашната платформа за сигнали на жители до Столична община се доразвива, като към този момент общината ще праща до жителите потребна за тях информация.

Досега платформата " Гражданите.бг " получаваше сигнали от жители за изоставени коли, които не са в придвижване. От 2017 година се постъпили 4334 сигнала като те незабавно са насочвани към районните кметове. Те пращат екип, който лепи стикери, след това се издават заповеди и кварталите се почистват от тези коли, сподели Фандъкова.

" От 2009 година до момента непринудено притежателите са махнали над 8 хиляди такива коли, а 1500 са вдигнати наложително. За тези 10 години са получени общо 13 800 сигнала от жители ", заключи кметът.

До момента в платформата са се записали 113 хиляди души, само че потенциалът й е за половин милион, съобщи Тодор Лилков, един от админите на платформата.

" Ако желаете да се включите в платформата, първо би трябвало да се регистрирате в уеб страницата grajdanite.bg с имейла си или с профила си във Facebook. Вътре попълвате имената си и телефона. Анонимни сигнали не се одобряват. Вашето име и телефон не се вижда от никого, с изключение на от администрацията. Можете да се появите с вашето име, в случай че желаете, само че можете и с псевдоним ", разясни Стоян Митов от " Гражданите.бг ".

Приложението дава опция записаният жител да посочи кой регион на столицата го интересува - по местоживеене или по адрес на работното място. Тогава може да получава информация, обвързвана единствено с този регион.

Жителите на София в този момент подават сигнали най-вече за неприятна настилка на тротоарите, за неработещо осветяване, погрешно паркиране, неокосени треви и звук от градежите, изреди Митов. С обновяването на приложението, което работи от през днешния ден, жителите на града ще могат да получават сведения, с изключение на за поправки на улици, само че и за прекъсване на водата, на парното, за зародили съществени тапи заради злополука. Но след наша инспекция дали сигналът е за сериозен проблем и дали е настоящ за момента, добави Фандъкова.

Тя даде обещание след монтирането на 22 датчика за премерване на качеството на въздуха в София приложението да праща данни на жителите и за това. " След 1 декември считам, че софиянци ще получават информация, в случай че има замърсяване на атмосферния въздух ", посочи кметът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР