Мобилно приложение за туризъм спечели второ място в престижен конкрусГеорги

...
Мобилно приложение за туризъм спечели второ място в престижен конкрусГеорги
Коментари Харесай

Български стартъп с голямо отличие в Лондон

Мобилно приложение за туризъм завоюва второ място в влиятелен конкрус

Георги Златков с премията за второ място от стартъп конкуренцията на едно от най-големите събития в туристическата промишленост в целия свят – World Travel Market в Лондон

Българска компания завоюва влиятелното второ място в първата конкуренция за стартъпи TravelForward, част от World Travel Market – водещото B2B събитие за туризъм в света, което се организира в Лондон и е посещавано от над 60 хиляди души годишно.

Георги Златков, съосновател и основен стратегически шеф на 15toGO, имаше 6 минути да показа плана пред високопоставено жури и да гo убеди, че приложението е идната огромна стъпка за груповите пътувания. Компанията развива продукта от над 8 месеца, а признанието в Лондон ускори интереса на няколко туристически колоса към него.

Идеята е на двама върли пътешественици – Петър Лозанов и Тодор Геровски, които преди няколко години пробват да провеждат група за следващото премеждие. Въпреки множеството си контакти, двамата срещат компликации да намерят задоволително другари за корабоплаване с яхти в Гърция. Това ги кара да осъзнаят, че другите ползи, неналичието на свободно време и бюджетът за пътешествия лимитират кръга от благоприятни условия за намиране на съидейници, с които да споделят пътуването си.

В 15toGO всичко стартира с намирането и свързването на хора с общи ползи, сходства в желанията да посетят дадена дестинация или във към този момент посетените страни. Когато потребителите употребяват бутона „ Travel with Me “ (Пътувай с мен), те оферират „ другарство за пътешестване “, като в платформата за това се употребява изразът „ travelship “ (от англ. travel – пътувам, и friendship – приятелство).

В 15toGO всичко стартира с намирането и свързването на хора с общи ползи

Колкото повече хора одобряват поканите, толкоз по-голяма мрежа от пътешественици основава съответният консуматор. Щом членовете на неговата мрежа резервират или маркират обещано пътешестване като мечтано, той получава уведомление за това и може да се причисли към тях.

Името на приложението – 15toGO – ясно показва концепцията на плана: платформата дава опцията за „ crowdsourcing “ при груповото пътешестване. Това значи, че в случай че потребителят е измежду първите 15 пътешественици, създали резервация за дадена оферта, той би могъл да получи паричен бонус при постигането на повече от 15 резервации за същата оферта. Така първите, закупили обещано прекарване, могат да платят по-малко, а даже и да пътуват гратис.

Апликацията 15toGO към този момент е налична за евакуиране и тестване гратис в Apple App Store и Android Play Store за главните мобилни платформи – iOS и Android.

Даунлоуд: 15toGO за Android; 15toGO за iOS

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР