Мобилно приложение ще известява родителите за оценките, които получават техните

...
Мобилно приложение ще известява родителите за оценките, които получават техните
Коментари Харесай

Мобилно приложение вече ще известява родители за оценки и отсъствия

Мобилно приложение ще известява родителите за оценките, които получават техните деца в учебно заведение, или за отсъствията, които са натрупали. Това е едно от изискванията, на които би трябвало да дава отговор електронният дневник, с цел да бъде финансирано учебното заведение за подобен от Просветното министерство, написа " Монитор ".
Средствата ще бъдат отпускани по специфичен механизъм на МОН на грантов принцип, изясни шефът на столично 51 СУ„ Елисавета Багряна “ Асен Александров. „ Училищните шефове ще аплайват за електронен дневник, който би трябвало да дава отговор на няколко условия. Най-важното е опция за връзка с родителите и налично мобилно приложение “, посочи той.
В електронния дневник би трябвало да са включени и множеството документи, защото съгласно измененията в наредбите те могат да бъдат онлайн или на хартия. Това се отнася до седмичното разписание, годишното систематизиране, което би трябвало да отпадне идната образователна година, както и за забележките и годишните оценки. По този метод в огромна степен ще се понижи бумащината.
Третото значимо нещо за електронния дневник е сигурността. Това обаче не се отнася толкоз за кражбата на персонални данни, както бе скорошният случай с Национална агенция за приходите, а по-скоро за опцията за аварийно копие. Всеки ден на електронния дневник би трябвало да бъде направено огледално копие и по този метод няма заплаха да се загуби част от информацията. Ако книжен дневник изчезне, то класният началник ще би трябвало да вкарва набор от данни, сравнявайки информация от бележниците на учениците. Ако обаче се случи срив в системата и това се случи с електронния, то ще има негово аварийно копие и ще би трябвало да се прибавят данни единствено от деня на казуса.
В разнообразни разновидности електронен дневник в 51-о СУ има от 8-9 години, само че от 2 е модернизиран. Александров уточни, че с помощта на него наличието на гимназистите в клас се е нараснало с 10-20%. „ Понякога децата потеглят към учебно заведение, по пътя съумяват да се снабдят с здравна записка и по този начин и не влизат в час, а родителят постоянно не схваща за това. В електронния дневник настойниците могат да видят незабавно, че детето е закъсняло за даден час или отсъства третия ден “, съобщи още шефът.
В учебното заведение употребяват дневник, в който учителите са въвели критериите за оценяване по своя предмет, посочено коя оценка каква тежест има (например най-малка е устното изпитване, а най-голяма изходните и класните), върху какъв образователен материал. Налични са и падащи менюта, от които да се избира типът оценка – от класно, от групова работа, самостоятелна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР