Мобилно приложение, създадено по идея на японски любител, може да

...
Мобилно приложение, създадено по идея на японски любител, може да
Коментари Харесай

Изкуственият интелект помага за избора на суши

Мобилно приложение, основано по концепция на японски фен, може да ревизира и подсигурява, че сушито постоянно е вкусно

AI приложение дава резултат за качеството на рибата в границите на няколко секунди
(снимка: Tuna Scope)

Хапването на суши може да бъде огромно наслаждение или да отврати човек вечно, в случай че е приготвено зле или с несъответствуващи съставки. Вярвате или не, неестествен разсъдък може да помогне в избора на рибата за суши.

Ако в миналото сте купували суши от супермаркета, може би ще разберете вкусовата контузия, която е претърпял една вечер Казухиро Шимура, буен фен на кулинарното украшение. Но „ разочароващата ” за него риба звук провокирала една ексцентрична концепция: той създал приложение с изкуствен интелект (ИИ), което да може да ревизира и подсигурява, че сашимите са постоянно вкусни.

Рибата звук за суши като цяло е два типа: червен звук, прочут още като „ магуро ”, и жълтофин, прочут също като ахи – по-тлъста риба. Допълнително суши рибата се разделя на още подкатегории въз основа на наличие на мазнини.

Шимура, шеф на рекламната компания Future Creative Center, замислил приложението с изкуствен интелект „ Tuna Scope ” („ обзор на риба звук ”), до момента в който дъвчел суровото си ядене и по едно и също време с това гледал телевизионно предаване за търговците на риба, които прекарват десетилетие в преодоляване на умеенето да избират висококачествена риба звук за суши-ресторантите.

Приложението употребява логаритъм за задълбочено образование, с цел да преглежда и сортира данни от другите търговци на риба звук. То към този момент е усъвършенствано задоволително, с цел да може да се употребява на всеки смарт телефон. Хората могат да го изтеглят и употребяват на всички места, създавайки „ обединен стандарт за подредба ” за промишленост, която разчита на локалното ноу-хау, изяснява Шимура, който работи с японската комерсиална компания Sojitz Corp за разпространение на новата технология.
още по тематиката
„ Това значи, че хората могат да бъдат сигурни, че ще получат вкусна риба звук ”, споделя Шимура пред Ройтерс. Фирмата за търговия с риба Misaki Megumi Suisan към този момент доставя риба звук, „ сертифицирана посредством изкуствен интелект ”, до консуматори оттатък океана.

Най-висококачествената риба – всяка може да тежи към 300 кг – се продава за по над 3 милиона $ на търговете за риба звук. Според Организацията за поощряване на виновния лов на риба на риба звук, всяка година по света се ядат към 2 милиона тона риба звук. Япония съставлява към четвърт от тази консумация.

AI заплашва да направи ненужни човешки умения, излъчени от потомство на потомство
(снимка: Tuna Scope)

Може би приложението на Шимура нямаше да е толкоз известно, в случай че не беше коронавирусната пандемия. Откакто тя се развилня, търговци на риба от Малдивите, Испания, Съединените щати, Тайван и други страни непрекъснато търсят метод да се свържат с Шимура по отношение на „ Tuna Scope ”. Това е значимо за тях, тъй като рестриктивните мерки за пътешестване и карантинните ограничения по границите значат, че търговците в този момент не могат да посещават другите си снабдители, с цел да ревизират качеството на рибата звук, което купуват.

В Misaki Megumi, наоколо до Токио, един от купувачите при търговеца Шинго Ишии държи смарт телефон над тава с риба звук. В подноса са подредени филийки от опашките от риба звук. Наоколо служащите употребяват специфични триони за рязане на замразената риба звук, доставяна от целия свят. Приложението с изкуствен интелект върху смарт телефона, провесен над тавата, дава резултат в границите на няколко секунди.

„ Мисля, че това ще се трансформира в всеобщо употребен инструмент през идващите 10 до 20 години ”, споделя Ишии, държейки смарт телефона над едно парче от опашка от риба. Ишии признава, че изпитва смесени усеща към технологията, която би могла да улесни работата му доста, само че в това време заплашва да направи ненужни уменията, излъчени от потомство на потомство в неговото семейство.

„ За да бъда прям, мисля, че към момента мога да победя този изкуствен интелект ”, споделя Ишии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР