Мобилно приложение, използващо силата на изкуствения интелект, ще помага на

...
Мобилно приложение, използващо силата на изкуствения интелект, ще помага на
Коментари Харесай

Изкуствен интелект помага на незрящи да водят по-независим живот

Мобилно приложение, употребяващо силата на изкуствения разсъдък, ще оказва помощ на хората със зрителни увреждания да водят по-независим живот. Целта на PocketVision е да помогне на незрящите и хората със едва зрение да разчитат по-лесно и налично менюта и различен тип текст в своите мобилни устройства. Апликацията бе показана за първи път от световната смарт телефон марка Honor по време на ревюто за потребителска електроника IFA 2019 в Берлин.

''Ние се стремим да използваме технологиите за обществено положително и да осигуряваме благоприятни условия на хората да водят по-пълноценен и образован живот'', съобщи вицепрезидентът на Honor в Европа Сам Юан. Мобилното приложение е налично за смарт телефони Honor 20 и Honor 20 Pro и поддържа британски, португалски, немски, испански, италиански и китайски език. То ще даде опция на хората със зрителни увреждания да водят по-независим живот, съобщи Tech News.

PocketVision разполага с режим от текст към диалект, режим на увеличение и режим негатив, с цел да помогне на хората да четат по-ясно. Мобилното приложение с изкуствен интелект на Honor е създадено в партньорство с Кралския народен институт за слепи хора, който обезпечава поддръжка на хората с увреждане на зрението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР