Мобилният оператор Telenor е напълно готов за предстоящото от 25

...
Мобилният оператор Telenor е напълно готов за предстоящото от 25
Коментари Харесай

Telenor обяви пълно съответствие с изискванията на GDPR

Мобилният оператор Telenor е изцяло подготвен за идното от 25 май използване на новия Общ правилник за отбрана на данните (General Data Protection Regulation, GDPR) в Европейския съюз, като всички персонални данни на клиентите на компанията към този момент се обработват в цялостно сходство с новата регулация, оповестиха от компанията. Освен това, телекомът разгласи и нова Политика за персоналните данни, която разказва на явен и понятен език аргументите и методите по които доставчикът събира, съхранява и употребява персонални данни на своите клиенти, в сходство с правилата на Регламента. В нея са разказани и методите, по които клиентите на компанията могат да ръководят своите единодушия за даване на персонални данни.



За улеснение на потребителите, на формалната интернет страница на компанията са оповестени и отговорите на най-често задаваните въпроси, свързани с Регламента и Политиката за персонални данни на компанията, като всички клиенти на Telenor могат да се обръщат за спомагателна информация и към Центъра за обслужване на клиенти на мобилния оператор. Прилагането на Регламента не изисква никакви промени и не постанова преподписване на съществуващите контракти за мобилни и закрепени услуги.

От мобилния оператор обръщат внимание и на типа данни за потребителите, които употребяват, както и на тяхното приложение.

“Telenor събира и обработва разнообразни типове персонални данни, според от вида услуги, които дава на потребителите. Te включват: съществени данни (например: име, адрес, възраст); данни за потреблението (например: данни за извършени входящи и изходящи телефонни разговори); данни за местоположението (данни за приблизителното географско местонахождение на мобилно устройство); данни, които се дават при сключването на контракт (например: име и ЕГН); данни за договорите (например: номер на контракта, период на контракта.); данни за отговорностите (например: информация за фактури, съществуващи отговорности и т.н.); данни за потреблението (например: общ размер на изразходвания мобилен интернет); данни за заплащанията (например: тип на заплащането, дата и място на заплащането и др.); данни за връзка с потребителите (като адрес на е-поща, телефонен номер и др.)”, се споделя още в позицията на мобилния оператор.

Според нея събираната информация се употребява за няколко съществени действия - подписване на контракт, да вземем за пример за мобилни и/или закрепени услуги; правене на предложения; осъществяване на подписани контракти – даване на съответните артикули и/или услуги; таксуване и правене на сметки; обслужване на заплащанията на потребителите; поддържане на мобилната мрежа и осведомителните системи; разплащания по взаимно свързване сред операторите; известяван за настъпването на избрани условия по отношение на договорите; извършване на поръчки на потребителите; обслужване на клиенти; разплащания с сътрудници и други

От компанията са безапелационни, че съхраняват персоналните данни на потребителите толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да бъдат реализирани задачите, за които са събрани, или с цел да бъдат спазени условия на законодателството.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР