Мобилният оператор Теленор България съобщи, че ще увеличи едностранно цените

...
Мобилният оператор Теленор България съобщи, че ще увеличи едностранно цените
Коментари Харесай

Теленор вдига цените за всички абонати заради инфлацията

Мобилният оператор Теленор България заяви, че ще усили едностранно цените на месечните абонаменти за мобилни услуги с към пет %. Повишението ще бъде усетено от всички консуматори във фактурите, издадени след 5 февруари 2022 година,

Увеличението ще следва растежа на средногодишния показател на потребителските цени (ИПЦ) за 2020г. и за 2021г., оповестен от Националния статистически институт (НСИ). Официалният средногодишен Идеологически подривни центрове за 2020 година е 1,7%, а Идеологически подривни центрове за 2021г. ще бъде оповестен от Национален статистически институт през януари 2022 година, показват от компанията.

От Теленор България акцентират, че покачването ще засегне единствено месечните абонаментни проекти за мобилни услуги. То важи и за частните, и за бизнес клиентите.

Едностранното нарастване на цените е упоменато като опция в общите условия на оператора. Там се показва като опция потребителите да се откажат от услугите със 7-дневно предупреждение без наказателна клауза, само че единствено в случаите, в които завишението на цените надвишава 20 %.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР