Мобилният оператор А1 представи първата работеща 5G мрежа в България,

...
Мобилният оператор А1 представи първата работеща 5G мрежа в България,
Коментари Харесай

Първата 5G станция бе монтирана на НДК

Мобилният оператор А1 показа първата работеща 5G мрежа в България, откакто получи честоти за тестови интервал от шест месеца. През този интервал компанията ще има опция да реализира проби на главните приложения върху 5G мрежата. На събитие в понеделник бяха демонстрирани опциите на тази мрежа - доста по-висока скорост на интернета, която може да се употребява и за обезпечаване на закрепени услуги като телевизия и интернет.

Бе инсталирана и първата 5 G базова станция на постройката на НДК.

През февруари предходната година компанията показва главните преимущества на новата мрежа от пето потомство – по-висока скорост (2.2 гигабита за секунда) и ултраниска инертност (1 милисекунда), което разрешава предаването на огромен размер от информация в действително време.

За внедряването на 5G А1 България работи взаимно с А1 Group, към която принадлежи. През март А1 Австрия получи лиценз за честоти за създаване на 5G мрежа. Австрия е една от първите страни в Европа, които организираха търг за честоти за въвеждането на 5G, като А1 Group e измежду пионерите във внедряването на новата технология.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР