Мобилните програми като Еразъм +“ ще бъдат отложени с 12

...
Мобилните програми като Еразъм +“ ще бъдат отложени с 12
Коментари Харесай

Мария Габриел за COVID-19: Предимството в момента е в онлайн обучението

Мобилните стратегии като „ Еразъм + “ ще бъдат отсрочени с 12 месеца, уточни българският еврокомисар
Начинът за справяне с ковид е координирани дейности, дисциплинираност, групова отговорност и цялостна готовност. Това съобщи пред Българска национална телевизия българският еврокомисар Мария Габриел. Тя акцентира значимостта на отдалеченото образование.

„ В рамките на тези рестрикциите е значимо да използваме новите технологии, които да ни разрешат да не сме напълно изолирани “, уточни тя.

„ И досега една трета от страните в Европейски Съюз са затворили учебните заведения. Ежечасно се развива обстановката и би трябвало да следим. Говорихме доста ясно за опциите за отдалечено образование, за виртуални съсловия стаи “, уточни Мария Габриел.

„ Ще покрием в оптимален размер разноските по „ Еразъм + “ в тази обстановка, също така ще предложим всички мобилни стратегии да бъдат отсрочени с 12 месеца, само че никой няма да загуби своята опция да натрупа опит или да показа подобен. Важното е учителите и студентите да не се опасяват, че ще изгубят опцията си да вземат участие в програмата “, уточни еврокомисарят по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша.

Мария Габриел благодари на премиера Борисов по тази причина, че е обърнал особено внимание на децата, учениците, учителите и университетите, тъй като те са от предпочитана значимост.

Време е за съгласуваност и просвета, съобщи еврокомисарят по отношение на създаването на ваксина против ковид от европейските учени. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР