Мобилните полицейски екипи са посетили през изминалата година 133 населени

Мобилните полицейски екипи са посетили през изминалата година 133 населени ...

Мобилните полицейски екипи са посетили за година 133 населени места в област Разград.


Мобилните полицейски екипи са посетили през изминалата година 133 населени места на територията на област Разград. Това съобщи днес на пресконференция заместник-директорът на Областната дирекция на МВР комисар Константин Костов. 

Той обясни, че по време на срещите са получени 109 сигнала. От тях 85 са от компетенцията на други институции, 21 са свързани с нарушения по пътищата и три са за нарушения на обществения ред. По всички сигнали, получени през годината е взето отношение по компетентност, каза комисар Костов и добави, че изнесените приемни в малките и отдалечени места на Разградска област продължават и показват добри резултати. 

Зам.-директорът на Областната дирекция обяви и данни за криминогенната обстановка на територията на областта през първия месец на годината. Анализът сочи, че в региона трикратно са се увеличили престъпленията, свързани с притежание и разпространение на дрога. Регистрираните телефонни измами на територията на областта през отчетния период са пет, като нанесените щети за потърпевшите възлизат на 10 хиляди лева.

С цел повишаване на информираността на възрастните хора и самотно живеещи граждани в малки и отдалечени населени места в област Разград, съвместно с други държавни институции, продължават да се провеждат активни разяснителни мероприятия.

При получаване на сигнал за опит за извършване на телефонна измама, незабавно се уведомяват управителите на банкови и пощенски клонове в района, които да подават сигнал до съответното полицейско управление за всеки случай на теглене на големи суми от възрастни хора, допълни комисар Костов.

Източник: novini.bg