Мобилните полицейски екипи са посетили през изминалата година 133 населени

...
Мобилните полицейски екипи са посетили през изминалата година 133 населени
Коментари Харесай

Мобилните полицейски екипи са посетили за година 133 населени места в област Разград

Мобилните полицейски екипи са посетили през миналата година 133 обитаеми места на територията на област Разград. Това заяви през днешния ден на конференция заместник-директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи комисар Константин Костов.

Той изясни, че по време на срещите са получени 109 сигнала. От тях 85 са от компетенцията на други институции, 21 са свързани с нарушавания по пътищата и три са за нарушавания на публичния ред. По всички сигнали, получени през годината е взето отношение по подготвеност, сподели комисар Костов и добави, че изнесените приемни в дребните и отдалечени места на Разградска област не престават и демонстрират положителни резултати.

Зам.-директорът на Областната дирекция разгласи и данни за криминогенната конюнктура на територията на региона през първия месец на годината. Анализът сочи, че в района трикратно са се нараснали закононарушенията, свързани с владеене и разпространяване на дрога. Регистрираните телефонни измами на територията на региона през отчетния интервал са пет, като нанесените вреди за пострадалите възлизат на 10 хиляди лв..

С цел повишение на информираността на възрастните хора и самотно живеещи жители в дребни и отдалечени обитаеми места в област Разград, взаимно с други държавни институции, не престават да се организират дейни разяснителни мероприятия.

При приемане на сигнал за опит за осъществяване на телефонна машинация, неотложно се уведомяват шефовете на банкови и пощенски клонове в региона, които да подават сигнал до съответното полицейско ръководство за всеки случай на изтегляне на огромни суми от възрастни хора, добави комисар Костов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР