Мобилните оператори ще получат честотен ресурс, на който да започнат

...
Мобилните оператори ще получат честотен ресурс, на който да започнат
Коментари Харесай

Мобилните оператори ще получат честоти за изграждане на 5G мрежа до средата на 2020 г

Мобилните оператори ще получат честотен запас, на който да стартират да построяват мобилните мрежи от пето потомство доникъде на 2020 година, споделя в изявление за вестник " 24 часа " ръководителят на Комисията за контролиране на известията (КРС) Иван Димитров.

Това обаче не означавало, че още следващата година на територията на цялата страна ще има 5G покритие. Димитров предвижда, че евентуално ще се изградят мрежи главно в огромните градове.

Председателят на КРС споделя също, че комисията е направила предложение до държавното управление за усъвършенстване на таксите за радиочестотния набор, тъй че с новите такси страната да сътвори нужните условия за поощряване на развиването на 5G.

В отговор на въпрос, Иван Димитров показва, че по какъв начин на процедура ще бъдат разпределени честотите - на търг или по различен метод, ще зависи от интереса и капиталовите планове на мобилните оператори.

Председателят на Комисията за контролиране на известията споделя в изявлението, че се следи наклонност към понижаване на жалбите, свързани с активността на мобилните оператори. " До края на октомври 2019 година са постъпили общо 1897 тъжби в КРС. За съпоставяне, за същия интервал на 2018 година жалбите са 2601 ", прецизира Иван Димитров. Най-често недоволствата са във връзка с цени и сметки, преустановяване на контракти, пограничен роуминг и услугата транспорт на данни в роуминг отвън Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР