Мобилните оператори са били санкционирани 68 пъти за нелоялни търговски

...
Мобилните оператори са били санкционирани 68 пъти за нелоялни търговски
Коментари Харесай

Богомил Николов: Мобилните оператори 68 пъти глобявани за нелоялни търговски практики, но без ефект

Мобилните оператори са били глобени 68 пъти за нелоялни търговски практики в последните три години, само че санкциите нямат нужния възпиращ резултат, разяснява по Евронюз България ръководителят на Асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов.

" Ако имахме четвърти и пети оператор е доста евентуално той да предложи безсрочни контракти, с цел да може да се конкурира със съществуващите. И тогава цялата тази тематика, която обсъждаме последния месец – по какъв начин сме закрепостени, завързани с договорни условия, от там операторът може както си желае да въздейства на цените и да ги усилва едностранно – може би този диалог нямаше да съществува ", уточни Николов.

По думите му в случай че клиент тръгне да се отхвърля от контракта, тогава схваща, че тези три месечни такси, които дължи, са по-високи от това, което заплаща.

" Това е по този начин, тъй като в периода на контракта цената се води промоционална. Само че те ви събират тези цялостни такси на цената след приключване на периода ", пресметна Николов.

От " Активни консуматори " прецизират и това, че ще би трябвало да си доплатите разликите, в случай че с контракта има и закупено устройство – което също Ви е продадено на промоция.

" Основаната цена няма нищо общо с пазарната – тя е едностранно определяна и по-висока и така нататък Факт е, че ще платите доста. Не малко, а доста. И факт е, че и трите оператора го вършат ", предизвести Николов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР