Мобилни социални и здравни услуги на възрастни и хора с

...
Мобилни социални и здравни услуги на възрастни и хора с
Коментари Харесай

Мобилни социални и здравни услуги на възрастни и хора с увреждания ще предоставя Община Търговище

Мобилни обществени и здравни услуги на възрастни и хора с увреждания ще дава Община Търговище. Кметът Дарин Димитров през днешния ден подписа контракт с Министерството на труда и обществената политика за даване на 313 797 лв. безплатна финансов помощ по плана "Патронажна грижа " по Оперативна програма "Развитие на човешките запаси ", оповестиха от администрацията му.

Ще бъдат обезпечени почасови мобилни здравни и обществени услуги за 118 възрастни и хора с увреждания в общината, които имат усложнения със самообслужването и излизането от домовете си. Ще бъдат наети домашни помощници, медицински експерти, рехабилитатори и психолог. Те ще оказват подпомагане на потребителите при осъществяването на ежедневни битови действия и ще обезпечават медицински грижи и рехабилитация в домовете им. Ще бъдат закупени и два автомобила, с цел да се придвижват екипите до адресите.

Предоставянето на услугите ще стартира през есента на 2019 година и ще продължи една година.

Целта на плана е да усъвършенства качеството на живот и опциите за обществено включване на възрастните и хората с увреждания, посредством обезпечаване на здравно-социални услуги в домашна среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР