Мобилни групи на Митница Лом задържаха половин тон нелегален алкохол

...
Мобилни групи на Митница Лом задържаха половин тон нелегален алкохол
Коментари Харесай

Половин тон нелегална ракия откриха митничари в Лом и Монтана

Мобилни групи на Митница Лом задържаха половин звук незаконен алкохол при инспекции в частни парцели в Лом и в Монтана, оповестиха от Агенция „ Митници ”.

На 10 октомври митнически чиновници разкрили в мазето на къща в Лом и пристройка в двора 146 литра жълта течност с аромат на етилов алкохол, налята в пластмасови туби с съдържимост от 10 и 11 литра. Собственикът на парцела не е показал документи за заплащането на данък съгласно Закона за акцизите и данъчните хранилища.

На идващия ден – 11 октомври, в частен парцел в Монтана митническите чиновници намерили в избеното помещение на къщата пластмасови туби от 5 и 11 литра, съдържащи безцветна и бледожълта течност с аромат на етилов алкохол. Откритото общо количество е 360 литра, а измереното на място алкохолно наличие на течността е от 40 до 70% градуса. Собственикът на парцела не е показал документи за генезис или заплатен данък и декларирал пред проверяващите, че е търговец на плодове и от непродадена стока направил ракия. От откритите акцизни артикули са взети проби за лабораторен разбор.

По случаите ще бъдат формирани административнонаказателни производства.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР