Мобилни групи на Министерството на туризма направиха проверка в хотел

...
Мобилни групи на Министерството на туризма направиха проверка в хотел
Коментари Харесай

Огласиха кой е хотелът с изританите израелци и резултатите от проверката

Мобилни групи на Министерството на туризма направиха инспекция в хотел с адресна регистрация в Несебър, оповестяват от пресцентъра на министерството. Спешната ревизия бе разпоредена от министърът на туризма Николина Ангелкова, откакто в публичното пространство се появи информация за спор в хотела с израелски туристи.

Заедно с специалистите на Министерството на туризма в хотел „ Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин “ са и представители на Комисията за отбрана на потребителите.

На място специалистите са открили, че спорът и диалогът на висок звук е почнал поради предпочитание на четирима туристи-две дами и две деца да бъдат настанени незабавно след идването им в 11 ч. и отвод на хотела да го стори преди 14 ч. На място е бил и представител на туроператора и гостите към този момент са настанени в различен хотел.

Представителите на страната са ревизирали детайлно документите по резервацията на туристите и твърдо са настояли, че професионализмът изисква почтително отношение към туристите – български или задгранични, без значение от обстановката. Що се отнася до документите за категоризация на хотела – при инспекцията не са открити нарушавания.

„ Остро осъждаме всевъзможни прояви на жестоко отношение с туристи, защото сходни случаи въздействат на имиджа на България. Никакви условия не могат да оправдаят това “, разяснява министър Ангелкова.

От министерството означават, че ползата за туризъм у нас от Държавата Израел е постоянен и в последните години отбелязва резистентен растеж в годините. Данните демонстрират, че в интервала януари-май 2019 година задграничните туристически визити от Израел са 71 764.

За предходната година броят им се усилва със 17,3% по отношение на 2017 година до 244 146. През 2017 година жителите на Израел посетили България са били 208 594, което съставлява нарастване от 13,7%.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР