Мобилни групи на Министерството на туризма инспектират всички плажове по

...
Мобилни групи на Министерството на туризма инспектират всички плажове по
Коментари Харесай

Мобилни групи инспектират всички плажове по Черноморието

 Мобилни групи на Министерството на туризма инспектират всички плажове по Черноморието. Проверяват се както плажовете, отдадени на концесия или чартърен, по този начин и неохраняемите линии и гарантирането на свободния пешеходен достъп до тях. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред медии във Варна, където направи инспекция на Френския залив, село Осеново, община Аксаково дружно с представители на Общината.

Поводът за инспекцията са получени в Министерството на туризма сигнали от жители, че достъпът до плажа е възпрепятстван поради сложени железни ограждения. Бе открито, че част от оградения аграрен парцел е частен, само че без значение от това пешеходният достъп до морския плаж би трябвало да бъде обезпечен, както изисква законът.

Министър Ангелкова заяви, че Министерството на туризма е сезирало община Аксаково, която да направи нужните инспекции и да откри дали оградата е законна. В противоположен случай тя ще би трябвало да бъде отстранена.

От своя страна зам.-кметът на община Аксаково Красимира Дянкова съобщи, че общината ще излезе със мнение по случая в границите на седмица. Екипите на Министерството на туризма през днешния ден са инспектирали също плажовете на " Ривиера “ и Златни пясъци “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР