Мобилната операционна система Android отдавна доминира на пазара и стабилно

...
Мобилната операционна система Android отдавна доминира на пазара и стабилно
Коментари Харесай

Аналитиците понижават прогнозите си за дела на Android заради ОС Hongmeng

Мобилната операционна система Android от дълго време господства на пазара и устойчиво удържа своите позиции. Но в този момент пазарните аналитици започнаха да си задават въпроса, по какъв начин излизането на новата операционна система Hongmeng на Huawei ще повлияе на каузи на Android ?

Аналитичната компания Stategy Analytics смята, че излизането на новата китайска мобилна операционна система на Huawei сигурно ще отслаби позициите на Android. Смартфоните с новата Оценка за съвместимост в началото ще се появят в Китай и се чака доста бързо да станат известни. А по-късно ще излязат и на международния пазар. Очаква се това да стане още идната година.

Засега никой не се наема да предвижда каква тъкмо част от каузи на Android ще отнеме китайската опция. Това надали ще бъде злополука за Гугъл, само че облагите на интернет колоса ще спаднат и неговото въздействие на пазара ще намалее. Това няма да стане незабавно, само че е ясно, че Гугъл може да загуби китайския пазар, който е един от най-големите в света.

Според специалистите на Stategy Analytics, в случай че Гугъл желае да резервира преобладаващата си роля на пазара, би трябвало да направи всичко, с цел да спре комерсиалните ограничавания към Huawei, наложени от администрацията на Съединени американски щати. Но е допустимо към този момент да е станало прекомерно късно за това.

И още, Аналитиците на Stategy Analytics предвиждат за 2020 година 5% растеж на пазара на смарт телефони. Очаква се мобилните телефони да доближат 4 милиарда броя.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР