Мобилната мрежа на А1 е най-бързата в България според Ookla®

...
Мобилната мрежа на А1 е най-бързата в България според Ookla®
Коментари Харесай

A1 има най-бързата мобилна мрежа в България според Ookla®

Мобилната мрежа на А1 е най-бързата в България съгласно Ookla® SpeedtestTM. Телекомуникационният оператор предлага най-високи скорости на събаряне и качване на информация, което обезпечава на потребителите най-бързия мобилен интернет в страната.

 width=

Ookla® е сравнила усреденото показване от съвсем 250 000 теста, направени от клиенти на трите мобилни мрежи в интервала април-септември 2023 година Мрежата на A1 е класирана преди всичко, постигайки най-голям Speed ScoreTM. Медианната скорост на download на А1 е с 25,6% по-бърза спрямо втората мобилна мрежа в разбора на Ookla®.

" Мобилната мрежа на А1 беше избрана като най-бързата в България от Ookla, след осъществяването на изчерпателен разбор на проби от консуматори, направени с приложението Speedtest. ", сподели Стивън Бай, президент и основен изпълнителен шеф на Ookla, поделение на Ziff Davis. " Тази премия се присъжда на телекомуникационни оператори, чиито мобилни мрежи показват изключителна скорост и показване спрямо другите мрежи на пазара за интервала април-септември 2023 година Постижението на A1 заслужава самопризнание, защото е резултат от непрекъснатите им старания за даването на мобилна мрежа с великолепно качество за техните клиенти. "

 width=

" Приемам тази премия с горделивост и самопризнание от позицията на най-големия телекомуникационен оператор и систематичен интегратор в страната. Всъщност в основата на нашия бизнес е свързаността, а за клиентите е най-важно да имат най-хубавата и бърза връзка на всички места и когато и да е. Затова тази премия е толкоз скъпа, тъй като идва от тестванията на нашите клиенти. Те могат да чакат още по-високи скорости и по-голямо покритие на 5G ULTRA, защото ще влагаме повече от 280 милиона лв. през 2023 и 2024 година в мобилната ни мрежа. ", разяснява Александър Димитров, основен изпълнителен шеф на A1 България.

В момента 4G мрежата на А1 покрива повече от 99% от популацията на страната, а 5G ULTRA мрежата предлага гигабитови скорости в съвсем всички обитаеми места с над 3 000 души и в главните курорти в България.

За да дефинира най-бързата мобилна мрежа в България, Ookla® употребява единствено резултати на проби, направени със смарт телефони. Това са мобилните устройства, които поддържат най-бързата налична технология на пазара – 4G и 5G. Резултатите включват всички проби, направени от устройства, без значение кое потомство мрежа са употребявали по време на теста.

А1 започва своята 5G ULTRA мрежа в края на 2020 година и продължава да разчита на същинска 5G технология. Телекомуникационният оператор внедрява 5G ULTRA с ново съоръжение от европейски производители и употребява лента с ширина от 100 MHz, която е по-голяма от съвкупната честотна лента на всички предишни технологии взети дружно в една посока на предаване. Това разрешава на 5G ULTRA да обезпечи доста по-високи скорости на евакуиране и качване на данни спрямо 4G. Комбинацията от високите скорости на мобилния интернет на 5G ULTRA и 4G нареждат мобилната мрежа на A1 като най-бързата в България в последния разбор на Ookla®.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР