Мобилна станция за измерване на качеството на въздуха е разположена

...
Мобилна станция за измерване на качеството на въздуха е разположена
Коментари Харесай

Мобилна станция измерва качеството на въздуха при Ихтиман заради пожара в сметището

Мобилна станция за премерване на качеството на въздуха е ситуирана при Ихтиман, а специалисти от Изпълнителната организация по околна среда ще извършат замерване с портативни апарати за спешни обстановки. Това заяви Министерството на околната среда и водите (МОСВ) по отношение на пожара, който от няколко дни от време на време се разгаря на сметището на Ихтиман, покрай автомагистрала " Тракия ".

Тази заран на автомагистралата станаха верижни произшествия, при които пострадаха над 30 души. Пътната организация заяви, че видимостта в региона е била понижена поради мъгла, а основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов посочи, че с изключение на мъглата е имало и пушек от горящото бунище.

Сега от Министерство на околната среда и водите показват, че специалистите замерват качеството на въздуха и са ревизирали на място обстановката с депото за битови боклуци. Става въпрос за закритото бунище на общината, което не действа от октомври 2016 година Експертите са предписали непрестанен надзор до цялостното потушаване на огъня и прекратяване на дименето.

На 28 юни РИОСВ-София е осъществена инспекция, а кметът на Ихтиман е получил наставление да предприеме дейности за предпазен надзор, с цел да не се позволяват пожари през лятото. Ден по-късно от общината са съобщили в екоинспекцията за зародил пожар - самозапалване заради високите температури. Поради характера на терена огънят се е бил потушаван и се е възпламенявал на няколко пъти. Междувременно огънят навлиза в дълбочина макар непрекъснатото запръстяване, показват от ведомството.

Към 18 ч. на 4 юли кметът е уведомил РИОСВ-София, че пожарът е сподавен, само че има леко остатъчно димене.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР