Мобилизацията в Украйна ще бъде засилена, включително поради загуби на

...
Мобилизацията в Украйна ще бъде засилена, включително поради загуби на
Коментари Харесай

Засилват мобилизацията в Украйна заради загубите на фронта

Мобилизацията в Украйна ще бъде засилена, в това число заради загуби на фронта, сподели Сергей Рахманин, член на комисията по национална сигурност на Върховната рада.

" Сега ще има спомагателна потребност от запаси заради загубата на персонален състав и нуждата от образуване на нови елементи и бригади ", споделя Рахманин, представен от украинското издание " Страна " и " Фокус ".

В понеделник някогашният министър председател Микола Азаров съобщи, че мобилизационните запаси на Украйна са изчерпани, до момента в който в това време военните на фронтовата линия желаят ротация на бойните елементи.

В Украйна от февруари 2022 година е в действие режим на военно състояние и декрет за обща готовност. Мъжете от 18 до 60 години имат възбрана да напущат страната. Укриването от военна работа носи наказателна отговорност с наказване отнемане от независимост до пет години.

Призовката може да бъде връчена на разнообразни места. В интернет постоянно се разгласяват видеоклипове от насилствената готовност на украинци.

 

Представител на службата за военна регистрация и регистриране не е задължен да връчва персонално призовката; това може да бъде направено и от ръководителите на предприятието, в което работи наборникът, домоуправителите на жилищната работа, представители на домашния комитет и други длъжностни лица.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР