Мобилизацията в Русия беше предвидима стъпка, която ще се окаже

...
Мобилизацията в Русия беше предвидима стъпка, която ще се окаже
Коментари Харесай

Украйна предвидила мобилизацията в Русия - войната не върви по плана на Москва

Мобилизацията в Русия беше предвидима стъпка, която ще се окаже извънредно непопулярна и демонстрира, че войната не върви съгласно проекта на Москва. Това съобщи пред " Ройтерс " Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на украинския президент.

По негови думи съветският водач Владимир Путин се пробва да трансферира виновността за започването на " непредизвикана война " и влошаващата се икономическа обстановка в Русия върху Запада.

Речта на съветския президент Владимир Путин беше тревожна ескалация и заканите, които той насочи в нея, би трябвало да се одобряват съществено, съобщи от своя страна английският външен министър Джилиан Кийгън пред " Скай нюз ".

" Очевидно това е нещо, което би трябвало да приемем доста съществено, тъй като, знаете ли, ние нямаме надзор - в действителност, не съм сигурна, че и той има надзор. Това явно е ескалация ", означи тя.

Вицеканцлерът на Германия Робърт Хабек също дефинира като по-нататъшна ескалация на спора в Украйна оповестената по-рано частична военна готовност в Русия.

Пред " Ройтерс " той съобщи, че немското държавно управление обмисля своя отговор.

По думи на Хабек това е " следващата неприятна и неправилна стъпка на Русия , която, несъмнено, ще обсъдим и ще се консултираме политически по отношение на това по какъв начин да отговорим ".

Министерството на външните работи на Китай пък прикани всички страни да вземат участие в разговор и съвещания и да намерят метод да отговорят на опасенията за сигурността на всички страни, откакто Путин предизвести Запада за това, което той дефинира като " нуклеарен шантаж ".

Позицията на Китай във връзка с Украйна е поредна и ясна , съобщи представителят на китайското външно министерство Ван Уенбин на постоянен брифинг.

От своя страна посланикът на Съединените щати в Украйна Бриджит Бринк означи, че решението на Русия да организира частична готовност и референдуми за самостоятелност в окупираните райони на Украйна са " признаци на уязвимост ".

" Фиктивните референдуми и мобилизацията са признаци на уязвимост, на съветски неуспех. Съединените щати в никакъв случай няма да признаят претенциите на Русия за сякаш анексирана украинска територия и ние ще продължим да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", написа тя в Туитър.

В речта си Путин аргументира решението си с претекста, че Москва би трябвало да предприеме нужните стъпки, с цел да отбрани своя суверенитет, защото Западът се стреми да " отслаби " и " унищожи " Русия .

Руският президент упрекна Запада, че е наредил на Украйна да подкопае мирните договаряния с Москва, заявявайки, че Западът няма да бъде удовлетворен от спокойно решение ​ на спора.

Т ой упрекна Запада в " нуклеарен шантаж " против Русия и предизвести, че Москва също има " разнообразни оръжия за заличаване " и е подготвена да употребява " всички налични средства ", с цел да се отбрани .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР