Mobiliz има под управление над 200 000 камиона в Турция,

...
Mobiliz има под управление над 200 000 камиона в Турция,
Коментари Харесай

Българската "Флийт Сървисис" придоби турската компания за управление на автопаркове Mobiliz

Mobiliz има под ръководство над 200 000 камиона в Турция, повече от целия български пазар

© Юлия Лазарова В разгара на епидемията с ковид пристигна новината и за трансгранична договорка с присъединяване на българска компания. " Флийт Сървисис ", притежател на фирмите за технологии за ръководство на автопаркове GPS Bulgaria и GPS Systems Macedonia, закупи турската Mobiliz Bilgi ve İletişim Teknolojileri (Mobiliz). Сумата по договорката не беше оповестена, а посредством нея българското сдружение придобива 100% от турския снабдител. Продавач е капиталовият фонд Mediterra Capital, чийто фокус са дребни и междинни компании в Турция.

Номер 2 в Турция
Преговорите сред двете страни са водени повече от година, а самата договорка е била подписана в края на 2019 година, оповестиха от българската компания. Чрез Mobiliz " Флийт Сървисис " получава достъп до голям пазар. Придобитата компания е номер 2 в Турция и има под ръководство над 200 000 камиона (повече от целия български пазар) единствено в страната, и още десетки хиляди в Египет. През последните години компанията усилва бизнеса си.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " С придобиването вършим смела стъпка в нашата тактика да станем преобладаващ районен снабдител на телематични услуги. През Турция и България минава един от най-големите транспортни коридори от Близкия изток и Турция към Европейски Съюз, което дава опция за даване на сложни телематични услуги на транспортните и логистични компании ", съобщи пред " Капитал " Николай Кичев, ръководител на борда на шефовете на GPS Bulgaria и на Mobiliz. Според него Mobiliz има голям капацитет, и посредством потреблението на големия ИТ и инженерингов гений в Турция може да бъде основан софтуерен хъб за разработки за автомобилния сегмент, а и за други Industry 4.0 телематични приложения.

Голям капацитет
Според данните на платформата за бизнес данни Factiva приходите на Mobiliz за последната регистрирана към този момент година - 2018 година са били 40.76 млн. турски лири (7.7 млн. долара). GPS Bulgaria е измежду водачите на българския пазар, а през последните години приходите на българското сдружение " Джи Пи Ес България " порастват: за 2018 година са 4.7 млн. лева Компанията конфигурира GPS системи на камиони и други транспортни средства и поддържа платформа, през която следи всевъзможни данни за ръководството на автопарка. Преди години тя беше благосъстоятелност на българския телеком А1 (тогава " Мобилтел " ), само че след това беше добита от " Флийт Сървисис ", която е благосъстоятелност на няколко физически и юридически лица. Излизането на открито е разумно за българската компания, защото локалният пазар е фрагментиран, и капацитетът за напредък е стеснен.

Основен фокус на българската компания през последните години е разработка на IoT платформа, която събира данни от всевъзможни датчици и телематична информация, и може да бъде употребена и в други вертикали. Според Николай Кичев функционалностите й не престават да бъдат развивани, и турският пазар ще играе извънредно значима роля в този развой.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР