Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо

...
Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо
Коментари Харесай

Митничари спряха хиляди кутии цигари в кашони с хладилници

Мобилен екип на Митница Лом предотврати противозаконния експорт на огромно количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа. Задържани са 2928 кутии с годен български бандерол, които транспортьор на бяла техника опитал да придвижи, укрити в кашони на хладилници.
 
Товарен автомобил с българска регистрация бил спрян за инспекция на излизане от страната през граничния пункт Оряхово на 15 октомври. Шофьорът показал документи за транспорт на хладилници от България за Англия
 
Превозното средство обаче било отклонено за рентгенов надзор. Скенерът записал укрити артикули в кухини в предния завършек на кашоните с хладилници. При осъществената физическа инспекция от местата са извадени общо 2928 кутии цигари с български акцизен бандерол от разнообразни марки. Стоката пътувала без изискуемия по закон банален придружителен документ в нарушаване на Европейското и акцизното законодателство.
 
 Агенция "Митници "

Цигарите, предмет на нарушаване, са арестувани. Започнато е административнонаказателно произвеждане. Работата по случая  продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР