МНС нареди на Тел Авив да направи всичко възможно в

...
МНС нареди на Тел Авив да направи всичко възможно в
Коментари Харесай

Хага: Израел трябва да спре геноцида в Газа

МНС подреди на Тел Авив да направи всичко допустимо в границите на своите пълномощия, с цел да попречи на армията си да прави геноцид, да накаже подстрекателите и да предприеме стъпки за възстановяване на филантропичната обстановка в анклава. Израел има един месец, след който би трябвало да рапортува на съдиите в Хага своя прогрес. 

Въпреки че решението попари палестинските очаквания да бъде издадена обвързваща заповед за прекъсване на войната в Газа, то се счита за юридически крах на Израел. Тел Авив се надяваше делото, заведено според Конвенцията за геноцида, открита след Холокоста, да бъде отхвърлено.

Контролираното от " Хамас " външно министерство сподели, че решението е положително увещание, че " нито една страна не е над закона “. Високопоставен чиновник на групировката съобщи пред " Ройтерс ", че това ще способства за " уединяване на окупацията и разкриването на закононарушенията й в Газа ". 

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху приветства решението на Министерски съвет да не подреди преустановяване на огъня, само че дефинира изказванието за геноцид като " възмутително ". Нетаняху бе безапелационен, че Израел ще продължава да се пази. 

Южна Африка назова правосъдната заповед " решителна победа " за интернационалното господство на закона и както тя, по този начин и Европейският съюз обявиха, че Израел би трябвало да я приложи неотложно и напълно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР