Мнозинството в парламентарната комисия по вътрешна сигурност отхвърли ветото, което

...
Мнозинството в парламентарната комисия по вътрешна сигурност отхвърли ветото, което
Коментари Харесай

Ветото на президента се препъна във вътрешната комисия на НС

Мнозинството в парламентарната комисия по вътрешна сигурност отхвърли ветото, което президентът Румен Радев наложи върху последните ремонти в Закона за Министерство на вътрешните работи.

С измененията се сплотяват жандармерията и антитерористичния отряд в нова конструкция, за която се планува да охранява и висши длъжностни лица. Така се дублират функционалностите на Националната работа за защита (НСО), подчинена на президента. Това беше и повода, заради която той върна поправките за наново разглеждане в Народното събрание.

Депутатите от ГЕРБ в комисията отхвърлиха претекстовете на президента с аргумента, че вътрешното министерство и в този момент охранявало мероприятия, на които участват значими фигури от страната и чужбина . „ Съвсем неотдавна мина европредседателството. Кой извърши защитата на лицата там, в това число и на външните? Министерство на вътрешните работи ”, посочи депутатът от ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Валентин Радев. А представителите на Министерство на вътрешните работи прецизираха, че „ защитата ще се реализира не по принцип, поради заеманата служба, а единствено при съществуване съответна опасност за съответния чиновник “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР