Мнозинството в парламента вдигна акциза не само на бездимните цигари,

...
Мнозинството в парламента вдигна акциза не само на бездимните цигари,
Коментари Харесай

Няма спирка: Увеличиха акциза и на наливната бира

Мнозинството в Народното събрание подвигна акциза освен на бездимните цигари, само че и на наливната бира, поставяйки ѝ бандерол. Приемането на законопроекта на ГЕРБ и "Обединени патриоти " на първо четене се случи, макар "горещите апели " на Борисов законопроектът да бъде изтеглен. Заедно с ръководещите за новите данъци гласоподаваха и депутатите от "Воля " на Веселин Марешки ".

Проектът на Менда Стоянова планува на кеговете с бира с размер над 5 литра към този момент да се поставя бандерол. От Българска социалистическа партия възроптаха срещу решението, изтъквайки, че на никое място по света няма бандерол на наливната бира.

"Защо посягате на бирата, госпожо Стоянова, за какво ГЕРБ ви поддържа в това начинание? Не знам дали е писан от вас този законопроект ", заподозря лобизъм у шефа на бюджетната комисия зам.-председателят на социалистите в Народно събрание Драгомир Стойнев. Стойнев не получи отговор.

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се опълчиха на измененията, само че гласовете им не бяха задоволителни, с цел да попречат на облагането на нагреваемите тютюневи произведения, нито на повишаването на наливната бира, която е изключително известна за консумация през лятото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР