Мнозинството в парламента прие оставката на досегашния социален министър Бисер

...
Мнозинството в парламента прие оставката на досегашния социален министър Бисер
Коментари Харесай

Деница Сачева стана социален министър, докато Борисов тества електромобил

Мнозинството в Народното събрание одобри оставката на досегашния обществен министър Бисер Петков и избра Деница Сачева за поста. Рокадата в държавното управление беше призната със 114 гласа " за ", 106 " срещу " и 3 " въздържал се ".

До това се стигна, откакто в петък министър председателят Бойко Борисов изненадващо изиска оставката на Петков. Официалният претекст бе, че това става заради " насъбрани във времето учредения ". По информация на Mediapool съответен мотив за отстраняването на Петков е триумфът му в Народното събрание при повдигането с повече от плануваното на заплатите на обществените служащи през идната година, макар че това беше отказано от финансовия министър Владислав Горанов.

Във вторник смяната в кабинета беше подкрепена единствено от ръководещите от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Депутатите от " Атака " гласоподаваха " срещу ", въпреки да остават част от ръководещата коалиция. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи също бяха " срещу ". От " Воля " се въздържаха.

Смяната на обществения министър беше гласувана в наличието на министри от кабинета. За следващ път обаче министър председателят Бойко Борисов даже не беше в залата по време на гласуването, а избра да тества електрически автомобили. Новият министър беше показан от вицепремиера Томислав Дончев.

Дебатът продължи към 2 часа, в които говореха най-вече социалистите. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова акцентира, че това е осмата промяна на министър от кабинета и прикани всеки един от присъстващите министри да каже за какво не може да работи с Бисер Петков. Това обаче не се случи. Настояването на Нинова беше поради обяснението на Борисов, че сменял Петков, тъй като министрите не желали да работят с него.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР