Мнозинството в парламента отхвърли предложенията на опозицията за намаляване на

...
Мнозинството в парламента отхвърли предложенията на опозицията за намаляване на
Коментари Харесай

Властта отказа да намали ДДС за храни и литература

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложенията на опозицията за понижаване на Данък добавена стойност за дефинира храни и за издаването на художествена и образователна литература. Първото предложение бе импортирано от Българска социалистическа партия сред първо и второ четене на Закона за корпоратимното подоходно облагане. Социалистите оферират данъчната ставка за месо, мляко, яйца, брашно и хранителни артикули от брашно да се понижи на 5 %. Българска социалистическа партия желаеха и понижаване на Данък добавена стойност върху медикаментите. И двете оферти бяха отхвърлени.
Същото се случи и с импортираното от Движение за права и свободи предложение за нулева ставка на Данък добавена стойност за доставките, свързани с издаване, разпространяване и продажба на художествена, научна и образователна литература.
С намаляването на ставката на Данък добавена стойност върху хранителни артикули целим да ги създадем налични, само че да създадем хранително-вкусовата промишленост по-привлекателни, отбрани предлагането на левицата депутатът Георги Гьоков. Според Българска социалистическа партия по този начин ще се насърчи родното земеделие и хранително-вкусовата индустрия. По отношение на ставката за медикаментите, претекстовете на Българска социалистическа партия са, че цените в България са едни от най-високите в Европа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР