Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП за спиране на

...
Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП за спиране на
Коментари Харесай

Отхвърлиха предложението на БСП за спиране на концесията на летище София

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за прекъсване на концесията на Летище " София ".

Социалистите " учтиво и възпитано " настояха министър председателят Бойко Борисов и министърът на превоза Ивайло Московски да участват на разискването на предлагането за анулация на концесията. Заради настояването им преди началото на дебатите беше оповестена 15-минутна отмора. След нея обаче в пленарна зала пристигна единствено Московски.

От левицата упорстваха концесията на летището да бъде прекъсната с претекста, че това е риск за националната сигурност. Те показаха терзанието си, че в случай че летището бъде отдадено на концесия, поне 1000 от чиновниците ще бъдат уволнени.

„ Вие отричате една изцяло естествена икономическа процедура в целия свят. Тръгвайки от Министерски съвет си приказвах с Кирил Ананиев. Човекът дълги години е специалист в Министерство на финансите и той сподели: „ Абе, Тодор Живков беше по-прогресивен от тях “. Най-вероятно вас ви тормози това, тъй като съм разговарял с доста сътрудници, които нямат срещу използването на концесиите “, сподели още министър Московски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР