Мнозинството в парламента на Дания гласува в полза на забраната

...
Мнозинството в парламента на Дания гласува в полза на забраната
Коментари Харесай

Дания забрани бурките и никабите

Мнозинството в Народното събрание на Дания гласоподава в интерес на възбраната за някои типове покривала на лицето и главата на обществени места, дейно забранявайки ислямската бурка и никаба от 1 август, оповестиха международните медии. Либералната, Консервативната и Народната партия гласоподаваха в интерес на законопроекта, както и опозиционните социалдемократи като се изключи един народен представител.

Общо законопроектът е бил подсилен със 75 гласа, а 30 депутати са дали своят вот " срещу ". При траялата няколко седмици парламентарна процедура към приемането на законопроекта, държавното управление е премахнало наредба, позволяваща налагането на затвор за нарушение на новия закон.

Нарушенията на новия закон против бурките ще се санкционират с 134 евро санкция за първо нарушаване и до 10 пъти повече за нарушение на закона за четвърти път или повече. Правосъдният министър Сьорен Поулсен преди съобщи, че датската полиция няма да отстранява принудително покривала от дамите.

" Не желая служители на реда да смъкват елементи от облеклото на хората - бурки или други. Това няма да се случи ", посочи Поулсен, като добави: " Ако живеят наоколо, те ще бъдат помолени да се приберат у дома ". Друга опция е дамите е да бъдат придружавани до полицейски сектор, където ще бъдат прибирани от член на фамилията, добави той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР