Мнозинството в НС отхвърли предложението на БСП за отпадане на

...
Мнозинството в НС отхвърли предложението на БСП за отпадане на
Коментари Харесай

НС отхвърли искането на БСП за отмяна на санкциите срещу Русия

Мнозинството в Народно събрание отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за отпадане на глобите против Руската федерация, наложени с решение на Европейския съвет. Искането получи поддръжката от 82 депутати от левицата и от " Атака ", срещу бяха 60, а 51 се въздържаха.

Над 60% от българите желаят анулация на глобите против Русия, подсети депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев. " Закъснението от половин година в разглеждането на тази точка докара до това, че тя е напълно в точния момент в европейския дневен ред, тъй като част от глобите изтичат през март, а друга през юли. В момента те се намират в дневния ред на европейските институции, тъй като за следващ път би трябвало да помислят дали ги не престават или не ", безапелационен бе Кутев. Според него глобите не са добра форма на междудържавни връзки, а към Русия са и много проблематични. Вече 6 години се вижда, че рестрикциите пречат стопански на страните от Европейски Съюз, това важи най-много за България, разяснява социалистът.

Александър Симов счита, че политиката на наказания се е провалила и е извънредно време да бъде отстранена. Той напомни, че огромните страни членки заобикалят рестриктивните мерки, търгуват с Русия и вършат огромни планове с нея, а по-малките страни в Европейски Съюз са в ролята на чакащи лепта.

Анализ демонстрира, че най-вече е паднал оборотът на артикули, свързани със селското стопанство, разгласи проф. Румен Гечев. Той заяви, че Германия и Франция са нараснали своите вложения в Русия и то след влизане в действие на глобите. Проф. Гечев акцентира, че в икономическата доктрина няма нито един случай, в който икономическите наказания да са свършили някаква работа, с изключение на да оказват помощ на страната, която е глобена.

Шефката на външната комисия Джема Грозданова от ГЕРБ се заяде, че позицията на Българска социалистическа партия противоречала на механизмите на действие на българската страна и конституционното разделяне на управляващите. Изказването й провокира остра реакция на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Какво може и не може българският парламент вземат решение само Конституцията и законите на страната. Очевидно ГЕРБ не подлагат на критика предложение за отпадане на глобите всъщност, а търсят причина да го отхвърлят и я намират в процедурни хватки ", акцентира Нинова. Тя напомни, че и в други обстановки Народно събрание се е произнасяло по значими тематики, като даже е задължавало Министерски съвет. На 20 юли 2018 година Българска социалистическа партия предложи България да не подписва двустранни съглашения за връщане на мигранти и банкет на бежанци, а ГЕРБ още веднъж бяха срещу. Г-н Борисов пристигна в Народно събрание, произнесе се по въпроса и задължихме държавното управление да извърши решението ни ", напомни Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР