Мнозинството в Европейския парламент изрази готовност да подкрепи ново отлагане

...
Мнозинството в Европейския парламент изрази готовност да подкрепи ново отлагане
Коментари Харесай

Мнозинството в европарламента ще подкрепи отсрочка на раздялата с Великобритания

Мнозинството в Европейския парламент изрази подготвеност да поддържа ново отсрочване на отдръпването на Англия от Европейски Съюз, предава Българска телеграфна агенция от Страсбург в сряда.

Финландското председателство на Съвета на Европейски Съюз съобщи, че новото английско държавно управление е внесло спомагателна неизясненост в договарянията. Според председателството е доста мъчно да се планува какво ще се случи и вероятността за разлъка без съглашение на 31 октомври към този момент остава прекомерно огромна.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер уточни, че на обяда с английския министър председател Борис Джонсън по-рано тази седмица е бил осведомен с желанието на Лондон за постигането на съглашение. Джонсън е прецизирал, че неговата страна ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври при всяко състояние.

Има действителна заплаха от разлъка без договорка. За да реализираме съглашение - и това към момента е допустимо - главният въпрос е обвързван с защитната мярка за ирландската граница. Предложих на Джонсън да даде писмени работещи догатки. Докато не ги получа, не бих могъл да кажа, че е реализиран прогрес, съобщи Юнкер. Ще работим непрекъснато, не съм сигурен, че ще успеем, само че съм уверен, че ще опитаме, добави той.

Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние означи, че единствената сухопътна граница сред Англия и Европейски Съюз е на ирландския остров. Основното искане на Лондон е отпадането на защитната мярка за ирландската граница, залегнала в постигнатото съглашение, разясни той. Оставаме непрекъснато разполагаем на английската страна за нови оферти, съобщи Барние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР